1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna Tarifi



    DEREOTLU LİMON SOSLU BURGU MAKARNA (İTALYA)

    250 g burgu makarna
    25 cl. (1 su bardağı) süt
    bir tutam tuz
    1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
    3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
    5 cm limon kabuğu
    2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

    Süt, tuz, kimyon tohumları, limon suyu ve limon kabuğunu kalın dipli bir tencerede karıştırıp, tencereyi harlı ateşe oturtarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı 3 dakika pişirdikten sonra, makarnaları ekleyerek, üstlerini iyice örtecek kadar su katın ve tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak, makarnalar yumuşayıncaya ve diplerinde 4 çorba kaşığı sıvı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin (suyunu çok çekerse, makarnaların yapışmasını önlemek için biraz su ekleyin). Tencereyi ateşten alıp, limon kabuğunu çıkartıktan sonra, limon soslu makarnayı bir servis tabağına aktararak, üstüne dereotlarını serpiştirin ve servis yapın.





    AFİYET OLSUN...

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •