1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart Çiftlik Soslu Burgu Makarna Tarifi




    ÇİFTLİK SOSLU BURGU MAKARNA

    Malzeme
    - ½ paket burgu makarna
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
    - Sosu:
    - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
    - 2 adet kuru soğan
    - 3 diş sarımsak
    - 300 g tavuk ciğeri
    - 6 adet mantar
    - 3 adet domates
    - 4 adet taze soğan
    - 1 tatlı kaşığı kekik
    - Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
    2. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
    3. Tavuk ciğerini ortadan ikiye kesin. (Tavuk ciğeri bulamazsanız ½ adet dana ciğeri kullanabilirsiniz.)
    4. Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın.
    5. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
    6. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
    7. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, makarnayı ve zeytinyağını ilave edip, makarnaları 8 dak. haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, soğuk sudan geçirmeden Sıvı Sana ile yağlayın. Yağlanmış makarnayı sıcakta tutun.
    8. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırın, içine ortadan ikiye kesilmiş tavuk ciğerlerini ilave edip, kavurun.
    9. Ciğerler kızarınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
    10. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kekiği, kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
    11. En son olarak küp küp doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, tuz ve karabiber, ilave edip, bir taşım orta ateşte pişirin.
    12. Sıvı Sana ile yağlanmış makarnayı, servis tabağına alıp, üzerine tavuk ciğerli sosu döküp, sıcak olarak servis edin.



    AFİYET OLSUN...

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. Bir Erkeğin Yemek Tarifi Serisidir..
    By NyHaT in forum ERKEKLER KAHVESİ
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 17.10.2008, 18:59
  2. Makarna nasıl yapılır ? Erkeklere özel anlatım
    By HaNıM aGa in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 01.06.2008, 17:23
  3. Beylerden yemek tarifi...
    By SeRaP in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 13.08.2006, 22:25

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •