1. sayfa - 2 sayfa var 12 SonuncuSonuncu
13 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart Deniz Ürünleri,Deniz ürünleri Tarifi

    Uzmanlar, Ramazan ayında iftar ya da sahurda, kolay sindirilebilir özelliği taşıyan buğulama balık tüketimi, sağlık açısından önemli olduğunu savunuyor.

    ''Buğulama balık, boşluklu yapısı nedeniyle en kolay sindirilebilir yiyecek türleri arasında yer alır. Buğulama tipi pişirimlerde vitamin değerleri de oldukça yüksek oranda korunur. Bu nedenle iftar ya da sahurda buğulama balık rahatça tüketilebilir.''

    Balık etinin, vücutta kırmızı ete göre daha kolay sindirildiğine işaret eden uzmanlar, uzun bir açlık döneminden sonra buğulama balık yenildiğinde hiç ağırlık hissedilmeyeceğini kaydetti.

    Balığın etinde, ihtiyacımız olan tüm vitaminler, minareller çok zengin ve ideal orandadır. Balık tüketiminin, gelişme çağındaki çocuklar, hamileler yaşlılar için önem kazandığı vurgulandı.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  2. #2
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Acı Soslu Hamsi Buğulama



    Malzemeler:

    - 1 kilo hamsi
    - 1 yemek kaşığı domates salçası
    - yarım kaşık acı antep salçası
    - 1 kesme şeker
    - 1 çay kaşığı tuz
    - karabiber
    - nar ekşisi
    - sıvı yağ


    Hazırlanışı:

    Hamsileri ayıklayın ve kuyrularını da çıkarın. Salçaları baharatları 1 su bardağı suyla karıştırın. Hamsileri borcama yerleştirin sosu üzerine dökün. Yağı üstüne gezdirin fırınlayın. Fırından çıkınca nar ekşisi gezdirip sıcak olarak servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  3. #3
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Barbun Buğulama



    Malzemeler:


    (4 kişilik)
    - 4 adet barbunya
    - 100 gr. margarin
    - 6-7 sap maydanoz
    - 1 adet soğan
    - 4 adet sivri biber
    - Tuz, karabiber, biberiye
    - Yarım limon
    - 2 adet defne yaprağı


    Hazırlanışı:

    Temizlenmiş barbunları bir cam kaba dizelim. Üzerlerine çok küçük doğranmış margarin ve ince kıyılmış soğan, maydanozu ekleyelim. İri doğranmış domatesleri, parmak kalınlığında doğranmış biberleri ve baharatları da ilave edelim. 180 derece fırında 5 dakika pişirelim. Balıkları fırından çıkaralım. Dilimlenmiş limonları ve defne yapraklarının üzerine dizelim. Tekrar fırına verip, 20 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  4. #4
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Fırında Soslu Çinekop



    Malzemeleri:


    - 1 kilo çinekop
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağ
    - 1 tatı kaşığı hardal
    - 1 tatlı kaşığı mayonez
    - 1 adet limon suyu
    - 1 tutam kişniş
    - Tuz ,karabiber ,pulbiber
    - 50 gr. tereyağı
    - 1 adet soğan
    - 1 adet domates
    - 3 adet sivribiber
    - Maydanoz
    - Bir kaç adet defne yaprağı


    Hazırlanışı:

    Temizlediğiniz çinekopların her iki yüzeyine ikişer derin çizik atın,tuzlayın. z.yağı, hardal ve mayonez, limonun suyu, bir tutam kişniş, karabiber,pulbiberi karıştırıp balıkların içine dışına iyice yedirerek soslayın ve 1 saat dolapta dinlendirin.

    Teflon fırın tepsisini yağlayıp ,tabanına defne yaprağı sererek balıkları dizin. Halka doğranmış bol soğan, dilim domates, sivri biber ve bol maydonoz koyarak üzerini folye ile kapatıp 200 derece fırına verin. 30dk sonra fırının üst ızgarasını açarak, folyeyi çıkartıp üzerine dilim tereyağı serpiştirerek fırının ızgarasında kızarana dek kurutmadan pişirin.

    Haşlanmış patates ve havuç garnütürü ve bol yeşillik eşliğinde servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  5. #5
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Pratik Somon Balığı



    Malzemeler:


    - 2 kisilik
    - 2 adet somon dilim
    - 4 dis sarmısak
    - zetinyag
    - tuz


    Hazırlanışı:

    Minik bir tencereye biraz su ve 4 diş sarmısak koyup kaynatın. Kaynayınca yıkadıgınız 2adet dilimi tencereye koyup kapagınıda kapatıp 5-10 dk. arası haşlayın. Ardından suyun icinden balıkları alın servis tabagına koyun. Üzerine tuz ve zeytinyag sürün. Yanında haslanmış patates moyenezli ve güzel bir soganlı marul salatası yapabilirsiniz.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  6. #6
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Sebzeli Balık



    MALZEMELER:


    - 1 bardak sıvı yağ
    - 10 sap maydanoz
    - 1 soğan
    - 2 havuç
    - 2 patates
    - 4 dil balığı
    - 4 çorba kaşığı bezelye
    - Tuz, karabiber
    - 2 kişilik


    HAZIRLANIŞI:

    Genişçe bir tencerede 4 yemek kaşığı yağı kızdırın. Havuç ve soğanı yağda pişirin. Patatesleri başka bir kapta kızartın. Ayıklanmış dil balığının her iki yüzünü de kızartın. Sonra balıkların üzerine tüm malzemeyi koyup harlı ateşte 15 dakika kadar pişirin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  7. #7
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Sardalya Tavası



    MALZEMELER:


    - 12 İri Sardalye
    - 3 Yumurta
    - 80 gr. Koyun Peyniri Rendesi
    - 1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz
    - Limon
    - Sirke
    - Zeytinyağı
    - Kızartmak İçin Zeytinyağı
    - Galetaunu
    - Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI:

    Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin. Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın. Kafa ve kuyrukları ayıklamayın.
    Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın. Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın.
    Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin. biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın.
    Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın. Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün. Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz.15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
    Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Süzüp, sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  8. #8
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Balıklı Pizza



    Malzemeler:


    Hamuru için:
    1 Su bardağı süt
    1 Tatlı kaşığı bira mayası
    125 Gr katı yağ
    Yarım su bardağı süt
    1 Adet yumurta
    Aldığı kadar un


    Üstü için :
    150 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım su bardağı domates suyu
    2 Adet domates
    8-10 Adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
    8-10 Adet tuzu alınmış sardalya balığı
    Yeterince tuz, kekik


    Hazırlanışı:

    Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın.

    1 tatlı kaşığı bira mayası ile yarım su bardağı sütü bir kapta ezip, yarım saat kadar bekletin.

    Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş 125 gr katı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin.

    Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.

    Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde oklava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.

    Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak gibi yükseltin.

    Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.

    Üzerine önceden hazırladığınız içi yayın.

    En son rendelenmiş kaşar peynirini ve balıkları koyup çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinle süsleyin.

    Sıcak fırında üzeri hafif pembe renkte kızarınca fırından alıp sıcak sıcak ikram edin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  9. #9
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Balıklı Krep



    Malzemeler:


    2 Çorba Kaşığı Un
    1 Yumurta
    Karabiber
    4 Çorba Kaşığı Süt
    150 gr Füme Somon
    4 Çorba Kaşığı Süt Kreması
    1 Salatalık
    2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1 Demet Dereotu
    50 gr Havyar
    Tuz, Kızartmalık Yağ


    HAZIRLANIŞI:

    Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin. Kreplerin soğumasını bekleyin.
    Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin. Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn. Kremayı somonların üzerine sürün. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın. 45 dakika buzlukta bekletin.
    Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin. Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.

    Dereotunu yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın. Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin. Tabaklara üçer dilim yerleştirin. Marinatı üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  10. #10
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Balıkçı Limonları



    Malzemeler:


    6 Adet Marul Yaprağı
    6 Adet Limon
    250 gr. Konserve Ton Balığı
    3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    2 Adet Yumurta, Tuz
    3 Çorba Kaşığı Mayonez
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Maydanoz


    HAZIRLANIŞI:

    Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. 6 adet limonu ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın. Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin.
    Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de belığın üzerine ekleyin. Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun. İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. isminizin anlamini ögrenmek istermisiniz
    By neset in forum TATLI SOHBET ODASI
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 11.03.2011, 14:13
  2. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 30.01.2007, 14:49
  3. Ey deniz
    By Equalizer in forum SİZE AİT ŞİİRLER
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 08.12.2006, 15:26
  4. Bir parça deniz yolla bana…
    By MaSiVa in forum ŞİİR - EDEBİYAT - MAKALE
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.11.2006, 00:28

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •