Fırın Sütlaç
Malzemeler
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
8 su bardağı süt
2.5 su bardağı su
1 gram damla sakızı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin.
Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.