7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart TatLı ÇeşitLeri

    Cevizli Baklava


    Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurta
    1 çay bardağı su
    1 su bardağı nişasta
    1 su bardağı pirinç unu
    250 gr tereyağı
    350 gr çekilmiş ceviz

    Şerbet için:
    5 su bardağı tozşeker
    3.5 su bardağı su
    Yarım limonun suyu


    Hazırlanışı

    1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

    2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.

    3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

    4 Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.

    5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

    6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.


    -ŞEFTEN:
    Baklavaya dair

    * Baklava yaparken başarılı olmanın ilk anahtarı taze ve kaliteli malzeme kullanmaktır.
    * Hamur bezelerini açarken tezgâhı ve ellerinizi sık sık unlamanız gerekiyor.
    * Şerbetin sıcak, baklavanın soğuk olması çok önemli.
    * İç malzeme olarak Antep fıstığı, fındık, susam da kullanabilirsiniz.
    * Kıvamında bir baklava piştikten sonra altın rengini almalı. Yediğinizde ağzınızda erimeli.

    Afiyet oLsun..

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  2. #2
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Fırın Sütlaç

    Malzemeler

    1 tatlı kaşığı pirinç unu
    1 tatlı kaşığı nişasta
    yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı şeker
    8 su bardağı süt
    2.5 su bardağı su
    1 gram damla sakızı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin.

    Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  3. #3
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Güllaç

    Malzemeler

    6 bardak süt
    2 bardak toz şeker
    1 çay kaşığı vanilya
    6 yaprak güllaç
    1 bardak ceviziçi
    Gülsuyu
    Üstünü süslemek için badem ve nar taneleri

    Hazırlanışı

    Süt ile şekeri 10 dakika kaynatıp içine vanilyasını da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Büyükçe bir tepsiye güllaç yapraklarından bir tanesini koyun. Üzerine kepçe ile sıcak sütten döküp 1-2 dakika bekleyin.
    Yumuşayan güllaç yaprağını tepsiden alıp güllaç yapacağınız kaba yerleştirin. Tekrar 2'nci 3'üncü yaprakları sütle ıslatıp sıralayın. 3'üncü kata dövülmüş cevizi serpiştirin. Tekrar diğer yapraklara da aynı işlemi uygulayıp 6 kat güllacı üst üste koyun. Üstüne kalan sütü dökün 2 saat kadar bekletin. Güllaçların üstünü nar ve bademle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  4. #4
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Keşkül

    Malzemeler

    1 çay bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
    1 su bardağı şeker
    1 tutam tuz
    1 su bardağı su
    1,5 kahve fincanı pirinç unu
    2 su bardağı iç badem
    8 bardak süt
    1 fincan buğday nişastası

    Hazırlanışı

    Bademleri kaynar suya atın. 2-3 dakika kavurun. Kabukları soyup mikserden geçirin. Bir kaba koyun üstüne bir bardak süt döküp bademleri sütle ezin. Bademleri süzgeçten geçirin ki iyice ezilsin, sonra bir kenara bırakın. Tencereye sütün kalanını koyun. Bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Ayrı bir kapta bir bardak su ile nişasta ve pirinç ununu karıştırarak ezin. Bu karışımı kanamakta olan süte katın. 10 dakika daha pişirin. Süt biraz koyulaşınca bademle şekeri ilave edin. Koyulaşıp kıvama gelince tabaklara boşaltın. Üzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  5. #5
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Sakızlı Tavuk Göğsü

    Malzemeler

    2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
    2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
    5 Su Bardağı Süt
    2 Su Bardağı Tozşeker
    1/2 Tavuk Göğsü
    1/2 Çay Kaşığı Tuz
    1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız


    Hazırlanışı

    Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
    Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

    Afiyet oLsun..

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  6. #6
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Şekerpare

    Malzemeler

    2 bardak süt
    1/2 bardak pudra şekeri
    3 çorba kaşığı margarin
    1 adet yumurta
    1/4 tatlı kaşığı karbonat
    2 bardak un
    15 adet badem
    1 1/2 bardak toz şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Tuz

    Hazırlanışı

    Bir tencereye toz şeker, 1 1/4 bardak su ve limon suyu koyarak kaynatın ve orta koyulukta şurup yapın ve soğumaya bırakın.

    Diğer taraftan başka bir tencereye, yumurta ile pudra şekerini koyarak telle iyice karıştırın sonra erimiş fakat soğuk haldeki margarin de ilave ederek telle 5 dakika daha karıştırın. Sonra bu karışıma tuz ile azar azar olmak üzere un ve karbonat da ilave edin ve bunları yoğurarak hamur haline getirin. Sonra elde edilen bu hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlayın üstlerini hafifçe bastırarak az yassılttıktan sonra, içi hafif yağlanmış bir fırın tepsisine bir parmak ara ile sıralayın, sonrada bu yassı hamurların ortasına parmak ile bastırarak ortalarına kabukları soyulmuş bademlerden birer tane oturtun.

    Tepsiye sıralanmış bu hamurları orta ısıdaki fırına koyarak, hamurların üstleri hafif pembeleşinceye kadar 40 dakika pişirin, sonrada hamurları tepsiden alarak hemen hazırladığımız soğuk şuruba ataın ve 1 saat sonra şekerpareleri tabağa alıp servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  7. #7
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Tulumba Tatlısı

    Malzemeler


    1 çorba kaşığı tereyağı
    5 kahve fincanı su
    5 kahve fincanı un
    4 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ
    Şerbeti için :
    2 su bardağı su
    500 gram tozşeker
    1 çorba kaşığı limon suyu



    Hazırlanışı

    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
    Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
    Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. isminizin anlamini ögrenmek istermisiniz
    By neset in forum TATLI SOHBET ODASI
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 11.03.2011, 14:13
  2. Mehmet Tatlı
    By DeRBeDeR in forum SİİRTLİ ÜNLÜLER
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 26.12.2007, 10:50
  3. Tatlı vede Huysuz Kadın ...
    By MaSiVa in forum DERİN DUYGULAR
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 10.07.2007, 22:33
  4. ÇZÜ TATLI, SÖZÜ TATLI, CANDAN DAHA KIYMETLİ.
    By adıyaman in forum BİLMECE-BULMACA
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 13.04.2007, 02:43

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •