8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart Pilav Çeşitleri

    Acılı Pirinç

    Malzemeler:


    - 2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci (Siz Türk olanını kullanın
    - 1 yemek kaşığı soya yağı
    - 1 baş doğranmış orta boy soğan
    - 1 adet taze doğranmış tere
    - 2 diş doğranmış sarmısak
    - 1 adet doğranmış acı biber

    Hazırlanışı:

    Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  2. #2
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Ali Paşa Pilavı



    Malzemeler:


    - 2 Su Bardağı Pirinç
    - 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    - 3 Su Bardağı Et Suyu
    - 100 gr Kıyma
    - 1 Diş Sarmısak
    - 1 Soğan
    - 1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
    - 1 Fincan Antepfıstığı
    - 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
    - Tuz


    Hazırlanışı:

    Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
    .Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
    Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
    Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.

    Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  3. #3
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Arpacık Soğanlı Pilav



    Hazırlanışı:


    - 2 Su Bardağı Pirinç
    - 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    - 3 Su Bardağı Et Suyu
    - 1 kg Arpacık Soğan
    - 2 Diş Karanfil
    - Tuz


    Hazırlanışı:

    Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.
    Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  4. #4
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Ayvalı Pilav



    Malzemeler:


    - 4 kişilik
    - 400 gr dana eti
    - 400 gr pirinç
    - 100 gr sıvı yağ
    - 2 adet kurusoğan
    - 1 adet ayva
    - 400 gr havuç
    - 1 tatlı kaşığı kimyon
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  5. #5
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Bademli Pilav



    Malzemeler:


    - 1 tavuğun göğüs kısmı
    - 2 su bardağı pirinç
    - 2 avuç çiğ badem içi
    - 4 su bardağı tavuk suyu
    - 1 yemek kaşığı kuş üzümü
    - 100 gr tereyağ (ya da margarin)
    - 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
    - karabiber
    - tuz

    Hamur malzemesi :

    - 125 gr margarin
    - 3 su bardağı un
    - 2 adet yumurta

    Hazırlanışı:

    Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.


    Hamurun Hazırlanışı :

    125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  6. #6
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Mercimekli Bulgur Pilavı



    Malzemeler:


    - 1 su bardağı yeşil mercimek
    - 1/2 su bardağı zeytinyağı
    - 1 adet iri kuru soğan
    - 2 yemek kaşığı silme domates salçası
    - 1 yemek kaşığı biber salçası, eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir.
    - kimyon, tuz, karabiber
    - 1 su bardağı pilavlık bulgur
    - 2 su bardağı (500 ml.) mercimeğin suyu


    Hazırlanışı:

    Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Orta boy bir tencerenin içine koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimeği süzdürün. Suyunu bir kenara ayırın. Eksik kaldıysa , üzerine kaynar su ekleyip, 2 su bardağına tamamlayın.

    Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.

    Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin.

    Soğanlı karışımın üzerine bulguru dökün. Biraz kavurun. Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin. Üzerine suyu dökün. Malzemeyi homojen olarak dağıtmak için biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika yavaş ateşte pişirin.

    Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  7. #7
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Baharatlı Pilav



    Malzemeler:


    2 Soğan
    2 Sarmısak
    3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    Karabiber, Tuz
    Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
    250 gr Soyulmuş domates
    3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
    200 gr Pirinç
    1.5 Su Bardağı Et Suyu
    6 Jumbo Karides
    Limon Suyu


    HAZIRLANIŞI:

    Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin.
    Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.

    Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster

  8. #8
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    35
    Mesajlar
    10.932
    Tecrübe Puanı
    233

    Standart

    Büryan (Rumeli Yemeği)



    Malzemeler:


    1,5 kg. koyun eti
    3 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy soğan
    2 adet büyük boy domates
    5,5 su bardağı et suyu
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    Tuz


    HAZIRLANIŞI:

    İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.

    Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
    Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.
    Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. Perde Pilav
    By RoHaN in forum SİİRT YEMEKLERİ
    Cevaplar: 57
    Son Mesaj: 20.07.2014, 03:32
  2. Siirt Perde Pilav Tenceresi
    By blood in forum SİİRT ÇARŞISI
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 15.11.2008, 19:09
  3. KESTANELİ PİLAV
    By crazy_troops in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 10.05.2008, 14:49
  4. Hamsili Pilav
    By ZırcoN in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.12.2005, 11:59
  5. tavuklu pilav
    By CybeR MediA in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.11.2005, 17:07

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •