Islak Kek
Malzemeler
250 gr margarin
1 kg süt
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
Süslemek için
Damla çikolata
Islak Kek Tarifi:
Margarin süt şeker kakao bir tencerede kaynayıncaya kadar pişiriliyor.
Ve bu pişirdiğimiz kremadan 3 su bardağı ayırtıyoruz tencerede kalan kısmını soğutuyoruz.
Ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpıyoruz soğutunuz kremayı yumurtanın üzerine boşaltıyoruz.
Ve çırpıyoruz unu vanilyayı kabartma tozunu eleyip ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlanmış kalıba dökünüz 25. 30 dakika arasında pişirin.
Fırından çıkan kekin her yerini çatalla yarak hava boşlukları açın kremanın girmesi için
Ve o ayırdığımız kremayı üzerinde gezdirin, ıslak keki damla çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
Arzuya göre küçük kalıplarda da yapılabilir tek kişilik. Diğer kek tarifleri bölümümüze de bakabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...![]()
Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."Paul Auster