1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    25.09.2005
    Yer
    NeDeN SoRDuN??
    Mesajlar
    2.304
    Tecrübe Puanı
    66

    Standart Armut Tatlısı

    MALZEMELER
    6 adet armut
    3 su bardağı bal
    1 kahve fincanı limon suyu
    1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tarçın

    HAZIRLANIŞI
    Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir.



    AFIYET OLSUN!
    Ölüyorum ALLAH'ım
    Bu da oldu işte.

    Her ölüm erken ölümdür
    Biliyorum ALLAH'ım.

    Ama, ayrıca, aldığın şu hayat
    Fena değildir...

    Üstü kalsın...


 

Benzer Konular

  1. Prenses Tatlısı
    By MamE in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.06.2009, 13:34
  2. Armut NasIL Yenir BakInda Ögrenin
    By DeRBeDeR in forum BEBEK RESİMLERİ
    Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 04.01.2009, 17:51
  3. kABAK TATLISI
    By RomantikSerseri in forum KOMİK FLASHLAR
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03.12.2006, 13:02
  4. Armut Bombası
    By CybeR MediA in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.11.2005, 19:11
  5. SELANIK TATLISI
    By CybeR MediA in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.11.2005, 17:09

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •