3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    36
    Mesajlar
    17.668
    Tecrübe Puanı
    375

    Standart Pervari Efe Bal ve Arıcılık Hizmetleri - Siirt

    %100 Doğal, %100 Saf Karakovan Balı



    Karakovan Balı, yüksek rakımlı Siirt ili Pervari İlçesinin dağlarında, milyonlarca çeşit çiçek özlerinden elde edilen saf ve doğal bir baldır.

    Tıp Doktorları, Dünyaca Ünlü Herbalistler, Balın sofralarımızdan eksik edilmemesini tavsiye ediyolar.

    Bal bütün hastalıkların şifasıdır.

    Bal yediğiniz zaman vücudunuz rahatlar.

    Mikroplara ve hastalıklara karşı direnciniz artar, bal vücudunuzdan zehirleri atar

    Çocuklara her sabah, en az bir kaşık bal yedirmenin, çocukların vücut ve zeka gelişmesine büyük katkısı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.









    Neden Karakovan Balı?

    Türkiye'de yüzlerce noktada doğal koşullarda insan eli değmeden, her hangi bir katkı maddesi katılmadan arıların milyonlarca çiçek özlerinden elde ettiği saf bir baldır.

    Herkes Doğal Efe Balını Yesin, Sağlıklı Beslensin.

    Sevdiklerinize verebileceğiniz en tatlı hediye Pervari Efe Karakovan Balıdır.

    Karakovan Balı; temel petek ilavesi yapılmaksızın, arıların kendi ürettikleri balmumundan oluşturdukları petek gözlerini bal ile doldurduktan sonra, peteklerin üzerlerinin sırlanmasıyla oluşan bal çeşididir.

    Pervari Efe Karakovan Balı balımız; Pervari İlçesi yaylalarından temin edilmektedir.


    Karakovan Balı'nın ortasında balmumu yoktur.

    Tamamıyla natureldir.

    Peteği olduğu gibi yenir.

    İnsan eli değmeden arı kendi isteğine göre hazırlanmıştır.

    Şeker hastalarının dahi yiyebilecekleri; Katıksız, %100 saf, glikoz içermeyen, naturel, özel, her derde deva doğa harikası hakiki Karakovan balıdır. Ticari Glikoz oranı % 0'dır.

    Altı ay kapalı kalıp toplu iğne başı kadar bir aydınlık görmediği için kapalı kovan yani KARAKOVAN BALI denir.

















    Balın Nitelikleri

    İçindeki maddeler itibariyle, alındığı başlıca kaynaklara bağlı olmak üzere, az veya çok değişebilir.

    Ancak balın kalitesini ortaya koyan en önemli etken ise Balın Nektarıdır yani balözüdür.

    Bir besin maddesi olarak büyük öneme sahip balın enerji değeri son derece yüksektir.

    100 gram bal, ortalama 325 kalori sağlar ve bu yönüyle, enerji ihtiyacı fazla olan her yastan kişi için ideal bir besin maddesidir.

    Balın beslenmedeki benzersiz önemini sağlayan ise, içerdiği kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, kükürt, iyot gibi minerallerle; pantotenik asit, B1, B2, B6, C ve K vitaminlerle bazı enzimleri içeren zengin yapısıdır.

    Öte yandan balı, pek çok hastalıkta koruyucu ve tedavi edici etkileri olduğu da, tıp uzmanlarınca kabul edilmektedir. Balın yaklaşık 500 hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığı ve etkili olduğu gözlenmiştir.

    Bal arıları 10 peteği doldurabilmek için, 100.000 km. kanat çırpmakta ve yaklaşık 100.000.000 çiçeğin nektarını emmektedirler.

    Yarım kilo bal için arıların, çiçeklere 37.000 kere gidip gelmeleri gerektiği hesaplanmıştır. Arılar, bir bal peteği doldurmak için, senede 17 milyon mil yol yaparlar.

    Bal, bütün yiyeceklerin en safıdır. Kaliteli bir balın içinde her ne şekilde olursa olsun kesinlikle bakteri bulunmaz ve üremez. Ancak bu yazılanların hepsi HAKİKİ, KATISIKSIZ, SAF,TAMAMİYLE ARILARIN ÜRETTİĞİ VE BOL ÇİÇEK NEKTARLI BIR YÖREDE ÜRETİLEN HAKİKİ BALLAR İÇİNDİR.

    Pervari Efe Ballarında 17 adet farklı aminoasit tespit edilmiştir.

    Asitler : Asitler, bala kendine has kokuyu veren maddeler olup balın asidik yapıda olmasını sağlarlar.

    Balın pH değeri değişik şartlar altında 3.4 ile 6.1 arasında değişmekte birlikte ortalama olarak 3.9dur.

    Enzimler : Balda, bir kısmı bitkilerden bir kısmı da arinin salgı bezlerinden gelen değişik enzimler bulunur. Enzimler balın en değerli maddeleridir. Doğal ve ısıtılmamış ballarda enzim miktarı oldukça yüksek olup bu tür ballar kaliteli ve çok değerlidir.

    Pervari Efe Balları Faydalarından Sadece Birkaçı;

    Mideye kuvvet verir.
    Çocuklara zeka verir.
    Tansiyon düşürür, iştah açar.
    Doğal diş macunudur, kansızlığı giderir.
    Alaca hastalığının şifasıdır.
    Kabızlığa iyi gelir.
    Damarları açar, romatizmaya ve alerjiye faydalıdır.
    Ağrı dindirici özelliği vardır.
    Cildi yumuşatır, saçları besler, göze faydalıdır, yara iyileştiricidir.
    İshali keser, zayıflatıcıdır.
    Ülser ve mideye oldukça faydası vardır.
    Nezle ve öksürüğe iyi gelir.
    Kalp çarpıntısı için faydalıdır.

    Sedef, sarılık ve beyin hastalıklarında kullanılır. Alerjik vakaları önler.
    Gözün görme gücünü kuvvetlendirir.

    Kolayca sindirilir: İçindeki şekerlerin bir başka cins şekere (fruktozun glikoza) dönüşebilme özelliği sayesinde bal, yüksek miktarda asit içermesine rağmen, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

    Süratle kana karışır; hızlı bir enerji kaynağıdır: Bal ılık suyla karıştırıldığında 7 dakika içinde kana karışır. İçerdiği serbest şekerlerden dolayı beynin çalışması kolaylaşır. Yapılan son araştırmalara göre, şekerlerin bu kendine has karışımı yorgunluğun giderilmesinde en etkili yöntemdir ve atletik performansı artırmaktadır.
    Kan yapımına destek olur: Bal, kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyici ve kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur.

    Antimikrobiktir: Antimikrobik etmenler belirli bakterilerin, mayanın ve küfün büyümesine engel olur. Balın, bakterinin barınmasına olanak tanımayan özelliği "inhibine etki" olarak adlandırılır.

    Pervari Balı ve Arıcılık Hizmetleri da Satılan Tüm Ürünler Üretici Firmaların Veya Üretici Firmaların Yetkilendirdikleri Distribütörlerin Garantisi Altındadır.





  2. #2
    V-I-P Array
    Üyelik tarihi
    24.12.2008
    Mesajlar
    884
    Tecrübe Puanı
    30

    Standart

    emin teşekkür ederim kardeşim çok güzel olmuşş bal yemeyi hakkettinn )

  3. #3
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    36
    Mesajlar
    17.668
    Tecrübe Puanı
    375

    Standart

    Başkanım zamanında geldin. Elazığdan sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşım bal istemişti.
    İyi hatırlattın. Hemen görüşelim.

    Pedere selam


 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •