4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Threaded View

  1. #2
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    40
    Mesajlar
    17.587
    Tecrübe Puanı
    378

    Standart

    “11 AYIN SULTANI, RAMAZAN GELDİ, HOŞ GELDİ!”
    İLK TERAVİH BU GÜN KILINACAK, İLK SAHURA BU GECE KALKILACAK

    Başlangıcı rahmet, sonu gufran olan 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’i idrak ediyoruz. Bu gece ilk teravih namazı kılınacak, ve yine bu gece ilk sahur yemeğine kalkılacak. Ramazan ayında, oruç tutmak aklı baliğ, hasta veya seferi durumda olmayan bütün Müslümanlara farzdır.

    Ramazan dolayısıyla bir ay boyunca gece ve gündüz günün beş vaktinde camiler, mescitler dolup taşacak, mukabeleler okunacak, hatimler indirilecek, sadece bu aya mahsus kılınması sünnet olan TERAVİH NAMAZI kılınacak.

    Ramazan ayına hazırlık cümlesinden olmak üzere Siirt İl Müftülüğü, "Binbir Hatim Okuma Kampanyası" başlatırken, vatandaşların okumak istedikleri hatimleri Müftülüğe bildirmeleri durumunda, değerlendirileceği belirtilmekte. Konuyla ilgili Siirt Müftlüğünden yapılan açıklamada: ''Peygamber Efendimizin, ashabının ve ecdatlarımızın ruhlarına hediye edilmek üzere Siirt Müftülüğümüz Binbir Hatim Kampanyası başlatmıştır. Din görevlilerimizin tamamının okuyacağı birer hatmin yanında vatandaşlarımızdan da okudukları hatmin duasını bizimle yapmak isterlerse Siirt Müftülüğümüze bağlı Vecide Kız Kuran Kursunun 223 35 99, O 541 236 56 46 numaralı telefonuna veya en yakın caminin hocalarına kaç hatim okuduklarını söyleyip yazdırabilirler. Hatimlerin toplamının duası 1001 Hatim Programı adı altında Kadir Gecesi yatsı namazından Sonra Çarşı Camii'nde toplu olarak yapılacaktır,” denilmekte.

    Yine Siirt İl Müftülüğünden yapılan bir başka açıklamada, Ramazan ayında ilk defa kadınlara yönelik mukabele okutacağı belirtilerek: "Yüce dinimiz cinsiyet ayırımı yapmamıştır. Kadın ve erkeği birbirine tamamlayıcı olarak göndermiştir. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak dini hizmetlerden daha fazla yararlanabilmeleri için ilk defa bayanlara yönelik mukabele okutturacağız.

    Görevlendirdiğimiz bir hafızımız, Bahçelievler Mahallesindeki Ensar Camii'nde saat 10.00'dan itibaren her gün bir cüzü sesli olarak okuyacak. İsteyen bayanlarımız da onu takip edebileceklerdir" denilmekte.

    Müftülük, ayrıca yine ilk defa bu yıl şehrimizdeki toplam 95 cami ve mescidin hepsinde de mukabele okunacağını açıklayarak bazı camilerde ve mescitlerde öğle namazını, bazılarında ise ikindi namazını müteakip okutulacak mukabeleleri isteyen vatandaşların kendilerine en yakın cami veya mescitte rahatlıkla takip edebileceklerin dikkatleri çekmektedir.

    İdrak edeceğimiz Ramazan-ı Şerif ayının başta okuyucularımız ve Siirtli Hemşerilerimiz olmak üzere, Müslüman Milletimize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyoruz.


 

Benzer Konular

  1. Bir Miniğin Ramazan Günlüğü
    By ''ARAZ'' in forum TATLI SOHBET ODASI
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.05.2009, 21:28
  2. 11 AyıN SultanI Ramazan Geldi Hoş Geldi..
    By emrerojava in forum ÖZEL GÜNLER
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 13.09.2007, 02:08
  3. Niçin İbadet Ediyoruz arkadaslar sizce_?
    By Cem_dalga in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.10.2006, 13:19
  4. Ramazan bayramı bir sevinc bayramıdır
    By Cem_dalga in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.10.2006, 12:31
  5. MUBAREK RAMAZAN AYINA VEDA
    By senle_beraber in forum İSLAMİ BİLGİLER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 20.10.2006, 10:46

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •