13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Threaded View

  1. #2

    SİTE KURUCUSU
    Array
    Üyelik tarihi
    31.07.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    46
    Mesajlar
    13.422
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Konuyla ilgili fikir olması açısından, dün Siirtliler.Net sitesinde yayınlanan haberi aynen sunuyorum:


    Siirt, Hava Kirliliğinde İlk 10’a girmeyi Başardı!?

    TUİK 2009 yılı son çeyrek verileri: Bu dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, KVS değeri ve ilk seviye uyarı eşiği Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, K.Maraş (Elbistan), Rize, Siirt, Batman ve Kilis'te aşıldığı kaydedildi.


    Siirt, Hava Kirliliğinde İlk 10’a girmeyi Başardı!?


    Siirt’in en önemli sorunlarından biri de kış aylarında kalitesiz yakıt ve bilinçsiz yakma ile doğru orantılı oluşan hava kirliliği. Özellikle hava karardıktan sonra kalorifer ve sobaların yakılması ile ortaya çıkan duman ve beraberindeki gazlar Siirtlilerin sağlığını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

    Başbakanlığa bağlı TUİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Siirt bilhassa ısınmak için kullanılan yakıtların yaydığı duman ve beraberindeki gazlardan en fazla etkilenen ilk on şehir içinde görünüyor.

    Vatandaşların, akşam olduktan sonra sokağa dahi çıkamayacak kadar etkilenmesine neden olan hava kirliliğinin yetkilerce bir an önce normal değerlerine döndürülmesi çevre sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
    Hava kirliliğinden şikayetçi olan bazı vatandaşlar, yetkililerin önce kamu kurum ve kuruluşları denetlemeleri gerektiğini söylüyorlar.

    “Yaşanacak bir şehir” gibi sloganlarla halka mesaj yollayan bazı siyasilerinde bu konuda yeterince duyarlı davranmamalarından dert yanan vatandaşlar, yetkililerin kendilerinin içinde yaşadıkları şehrin bu haline adeta seyirci kalmalarına şaştıklarını belirtiyorlar.

    TUİK 2009 yılı son çeyrek verileri:

    Bu dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, KVS değeri ve ilk seviye uyarı eşiği Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, K.Maraş (Elbistan), Rize, Siirt, Batman ve Kilis'te aşıldığı kaydedildi.

    Tanımlar:

    ·Partiküler Madde (Duman): Gaz halindeki emisyonların kimyasal dönüşümü ve yığın halinde şekillenmesi ile oluşur. 5-10 mikrometre çaplı partiküller, asılı partiküler madde olarak tanımlanır. Genel olarak heterojen karışımları içerir ve karakteristikleri bir yerden bir başka yere önemli ölçüde farklılık gösterir.

    ·Partiküler Madde (PM10): Çapı 10 mikrometre altındaki partiküler maddelerdir


    Kentlerdeki hava kirliliği probleminin;

    • Yüksek miktarda kükürt içeren katı ve sıvı fosil yakıtların hiç bir işleme tâbi tutulmadan kullanılması,

    • Yanlış yakma tekniklerinin uygulanması,

    • Binalarda ısı kaybı,

    • Meteorolojik olaylar,

    • Kullanılan yakma sistemlerinin verimlerinin düşük olması,

    • Kentleşmenin uygun olmaması,

    • Yeşil alanların eksikliği,

    • Motorlu taşıtlardan kaynaklandığı çeşitli araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.
    Hava kalitesinin korunması veya iyileştirilmesi;

    • Mevcut durumun ne kadar iyi bilindiğine,

    • Eldeki Mevzuatın Yeterliliğine,

    • Yasa ve yönetmeliklerde belirlenen önlemlerin ne kadar etkin bir şekilde uygulandığına bağlıdır.






    Haber: Siirtliler.Net - 14.01.2010


 

Benzer Konular

  1. tamam sus artık,
    By alisamiyen in forum ŞİİR - EDEBİYAT - MAKALE
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 18.10.2011, 09:28
  2. SUPER BRUSHES(FIRÇALAR)-100 LERCE.Bakmayan pişman oLur..
    By EtTe_056 in forum GRAFiK - PHOTOSHOP - 3D
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.10.2008, 20:28
  3. SUPER BRUSHES(FIRÇALAR)-100 LERCE.Bakmayan pişman oLur xD
    By EtTe_056 in forum GRAFiK - PHOTOSHOP - 3D
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.10.2008, 13:32
  4. PhotoShop kısa komutlar
    By EtTe_056 in forum PHOTOSHOP DERSLERİ
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 18.10.2008, 21:11

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •