DAHA DÜN YEDİM MİDEME OTURDU AMA COK GÜZEL BİR YEMEK :11: :11: :11:
Printable View
DAHA DÜN YEDİM MİDEME OTURDU AMA COK GÜZEL BİR YEMEK :11: :11: :11:
bu sitede yanlızca büryancı benim neden bize gelmiyorsunuz bizde şu garanti var müşteri büryanı beğenmezse ve yemeğini tabakta bırakıyorsa akşam onu pişiriyoruz :11: :18: :5:
:16:ben Siirt'e geldiğimde ancak akşama boş vaktim oldu ve Büryan yiyemedim.. benden sonra Bitlis'e giden arkadaşlarım yediler ve utanmadan bana resmini yolladılar :13:hepinize afiyet olsun :16:
:1:Siirt'te ve İstanbul'da oturanlar şanslı. Biz Ankara'da oturanlar maalesef biryan yiyemiyoruz. Çünkü burada biryan (perive) yapan yok. Biryanın yapılışını yazanlar kuzu etinden yapıldığını söylüyor. Çocukken Siirt'ten ayrıldım. Ancak benim hatırladığım biryan kebabının kuzu etinden değil, oğlak (genç erkek keçi)etinden yapıldığıdır. Acaba gerçekten kuzu etinden mi yapılıyor. Yoksa gerçekte oğlak bulunmadığı için zorunluluktan mı kuzu etinden yapılıyor. Saygılar, selamlar...
BIRİNDARIM dostumuzun asıl mesleği büryancılık. kendisinden öğrenmek lazım. bende merak ettim doğrusu. Acaba oğlak bulamadıkları için mi kuzu veya koyun kesiyorlar. :17:
eyice canım çektiii buryaniii :24:
Ya yıllardır duyuyorum bu yemeği ama helal olsun be hocam bi davet etmedin Siirt'e bi büryanı tadalım die.. :52:
oofff canım cekti simdi:)
Dün sabah yemiştik Yauf insan doymuyo buryan yiyince beni zor tuttular zaten Büyede istio tabi :18: :10: :8: :35:
şimdi yedim geldim hemde bırindarımın yanında çok güzel be hemde sabah sabahh :207: :228: :260: