evet kesinlikle doğru hiç bir yerde o lezzet yok.
Printable View
evet kesinlikle doğru hiç bir yerde o lezzet yok.
İki gün önce İlimizde bir büryan salonu daha açıldı. Cumhuriyet Caddesi Eski Aslan Giyim Merkezinin buluğunduğu binada hizmet verecek olan SEVİLEN Büryan Salonu, iki katlı, modern ve oldukçada ferah bir ortam...
Düğün, nişan ve özel gün/geceler için kiralanan salonun geçtiğimiz gün hizmete açıldığını öğrendik. Hizmete açılmadan önceki son rütuşları yapılan büryanın salonunun dışardan bir görüntüsünü sunuyoruz. Yarın sabah ekip halinde ziyaret edip, büryanının tadına bakacağımız SEVİLEN BÜRYAN SALONU'na tüm Siirtli hemşehrilerimizi beklediğimiz gibi, Siirt'in Mahalli ve kültürel yemeği BÜRYANA sahip çıkma noktasında açılan ve varolan bütün büryan salonlarını destekliyoruz.
Sevilen Büryan Salonunda yok yok, digitürk'ünden havuzuna, aile bölümünden çocuk oyun bölüne kadar herşey düşünülmüş. Yarın ki ziyaretimizde bol bol fotoğraf sunup sizlerle paylaşacağız.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Sevilen Büryan Salonu - Cumhuriyet Caddesi Siirt
Foto: Muhammed KURT
Tarih: 23.09.2009
fotoğrafların hakları saklı olup, izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanımı yasaktır.
Bayramda burayı Görmüştüm Hala Tadilattaydı Bayramdan Sonra Açılacağını Söylemişti Ama Kısmet Olmadı Gitmek
dünya bir yana siirt büryanı bir yana:)
Az Önce Gördüm 0 Lokantayı ...
Çok GüzeL Bir Mekana Benziy0r ...:)
İstanbulda Büryanın kilosu 100 tl olmuş ve Siirt'teki büryanın tadında değil.
Var var yolu daha cok var yükselmeye büryandan mahrum kalmayız inş.Alıntı:
nesta_34 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Siirte 60 tl olmuş bildiğim kadarıyla
eşsiz bir tat gerçekten..
Çok sevdiğim yemeklerden birisi büryan enfes bir tadı olan büryan insanların damak tanıda taht kurmuş adeta.
Not: Diyoruzki büryanın tadına bakmayan varsa buyursun siirtte gelip o enfez büryanın tadına baksın...
3 HAFTA ONCE SİİRT TEYDIM YALOVAYA 30 KILO BURYAN GETIRDIM BUZLUGA ATTIM:):p NE YAPAM COK OZLUYORUM
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Siirt Büryanı - perive - siirt kebabı - siirt yemekleri - emin sadık - Büryan kebabı
Siirt Büryanı - perive - siirt kebabı - siirt yemekleri - emin sadık - Büryan kebabı
Siirt büryan kebabı - kuyu kebabı - perive
Vali, BÜRYAN'I beğendi
Öğle yemeği için Tillo Gençlik Merkezinde kaymakamlıkça Öğle yemeğinin menüsü BÜRYAN'DI (PERİVE!) Siirt'in bu meşhur yemeğinin adını çok duyduğunu, ancak, ilk defa yediğini belirten Vali, BÜRYANI beğendiğini söyledi. Siirt adına tescil edilip, edilmediğini sordu. Tescil edilmesinden memnun olan Vali, diğer yöresel yemekleri de tanıtmanın turizm açısından bir zenginlik olacağına vurgu yaparak, bu konuyla İl turizm müdürlüğünün ilgilenmesini istedi.
Her nekadar tarifsiz bir lezzet olsa da enfes demekten kendimi alamıyorum.
Alacağın olsun Dün beni götürmedin Büryana .. :D
sen büryanı bir ye,kuzu etinin tadına orda bir var dana eti olmasın diyeceksin :)Alıntı:
Öylesine Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Dünyanın en güzel yemeği de olsa fark eden bir şey olmuyor inan kuzu mudur... kuzudur... bitmiştir benim için (:Alıntı:
özlem_20 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
bi gün nasip olurda burlara denk gelirseniz bi ilke imza atarız varsın büryan danadan olsun buluruz bi süt danası olur biter ...
ama bunu samimiyetimle söylüyorum bi kez yedinmi kuzu ettinden vaz geçmiyeceksin ..
tabi bu kuzu yaz aylarında kesilmiş olmalı kışın ne büryan yenir nede kuzu
Nasip olursa dana olanı tercih ederiz danası olmazsa danadan olan herhangi bir yemekte olur hocam:)
baş göz üstüne ağırlamak boynumuzun borcu olsun ;)
Siirt Büryan Kebabının Hazırlanışı
çok özel ve güzel bir tat
her fırsatta yiyorum
İftar sofralarında Artık Büryan Kebabı var.
Pamuk*un sofrasında bile büryan var :DAlıntı:
DeRBeDeR Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Büryan kebabı Siirt'te erçelik büryan salonunda yenir (Çok temiz mutfağı ve salonu var ve yaptığı büryanda hiçbir katkı maddesi yok) malum büryanın renklenmesi için bazı maddeler katılıyor.
Siirt'teki büryanın tadı hiç bir yerde yok.
İstanbul'da bir çok yerde yapılıyor ama lezzet ve tat olarak Siirt'i tutmaz..
Sevilen Büryan Salonu kapandı. yerine Sevilen Düğün Salonu açıldı.
Siirt için hayırlısı olsun
ammo ne zaman ısmarlıyosun ya :(uzun zamandır yememişim valla :(
çok güzel görünüyor..denemek lazım..
bu yemeği çok duydum ama daha yemek nasip olmadı :)