Büryan (Perive) yemeyenler için kesinlikle tavsiye ederim
Printable View
Büryan (Perive) yemeyenler için kesinlikle tavsiye ederim
yaw sen sadık ustadan sasma nede babamdır çok güzel yapiyo ben büryanın pröfösörüyümAlıntı:
ORiJiNAL YAZARI : Siirt Sevdalısı
evet arkadaşlar, büryan kebabı Siirt'in mi Bitlis'in mi tartışması devam ededursun Siirt, büryanın Siirt'in olduğunu tescilledi.
bu arad buraya neden cevap yazıyorum geçtiğimiz hafta 2 defa büryan yedim ve hala tadı yamağımda. 2'sinde de SADIK USTANIN YERİ BÜRYAN SALONUNDA yedim.
Sabahın erken saatlerinde mesela sabah namazından sonra, ALi BÜRYAN SALONUNA gidiceksiniz ve 2 kişi için 5 milyon lira gibi bir ücret karşılığı 2 ekmek arası mükemmel büryanın afiyetle yiyiyorsunuz. Fiyatı bence bu zamanda bir hayli uygun. Ben aşağı yukarı 10-15 milyon sanıyordum. Ama 2 kişilik porsiyon 5 milyon gibi cazip bir fiyatmış.
Herkese tavsiye ederim. Siirt'imizin bu eşsiz yemeğini mutlaka tadın. Vazgeçemeyeceksiniz :1:
walla her ilde olsaydı güzel olurdu mesela eskişehirde olsa süper olurdu tam 1 yıl oluyo büryan yemedim artık geceleride rüyama giriyor...
arkadaslar farkettimde 1200 küsur kere tiklanmis büryan yememis olanlara tavsiye ederim siirte iner inmez sabahin köründe gidin yemeye öglen göremezsin o lezzeti herkez ekmegini alsin kemalsunal gibi ekrana banip kendisini teselli etsin
Valla büryan çok güzel bir yemek yemeyenlere tavsiye ederim :45:
babam sabahları alıp gelir ya :( Of nasıl yiyor bunu sabah sabah hadi öğleden sonra tamam
Valla çok güzeldir tabi erken saatlerde başka bi güzeldir 5 6 gibi yağdı diyip sabah sabah yenir mi diyenler var öle bi yenir ki bi daha yemek istersin nese çok konuştum herkese tavsiye ederim
Sabahın erken saatlerinde gidip buryan yemeyi hiçbirşeye değişmem bence süper bir lezzet... İyiki varsın buryan :D:D
Sevgili rohan ağabeyim Siirt büryan kebanının tanıtımını en güzel bir şekilde dile getirmiş bulunuyor.
bende sadece Siirt büryan kebanının fotoğraflarını sunarak siz değerli büryan yemeyen dostlarıma ısrarla tavsiye ediyorum...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Büryan kebabı (perive) sabahın erken saatlerinde kuyuya indirilir pişilir..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Kuyuda iyice piiştikten sonra çıkarılır ve tezgaha asılır.
gelen müşteriler Kg. veya gramaj işi olarak alır...
değerli büryan ustamız eti kestikten sonra ekmek üzerinde tekrar fırına atıp
hem eti hemde ekmeği ısıtıp müşteriye sultan sofrası servisini açar...
Afiyet olsun....
Siirt'te Büryan nerden yiyilir diye soracak olursanız eğer 4 yeri tavsiye ederim..
Huzur büryan salonu, - Aydınlar caddesinde
Has büryan salonu, - Aydınlar caddesi yolu üzerinde güres caddesi başında..
Örnek büryan salonu, - Helvacılar çarsında kayseriye camiisi yanında...
Ali Büryan Salonu.. - Cumhuriyet caddesinde Çarşı camiisi karşısında...
birazdan gidip yiyip gidecem benle gelen yokmu...
ordan girek van'a:D