abe harika bir yemek artıkramazanda hep beraber bir iftar sofrası acar perdepilav yeriz siirtliler board ailesi olarak : )
Printable View
abe harika bir yemek artıkramazanda hep beraber bir iftar sofrası acar perdepilav yeriz siirtliler board ailesi olarak : )
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : HaRBy_CHoCuq
Belediye Başkanının davetlisiyiz zaten. Siirtliler-Board'tan 40 kişiyi bir iftar yemeğine davet ettiler. haberiniz olsun. :5:
abeeee harikasın haa oruç tutmayanlar gelmesin ama dimi : )
abe cok güzel olmus ellerine saglık: )
abe hayatımda perde pilav yemedim neyse abi tsk bakarız bir gün tadına hahahah : )
yyaw benım cok canım şimdi perde dilav cektı benle gelmekisteyen var mı
Ellerine saglik Tesekkürler
yaff olsaydı da yeseydik ne gusel olurdu
Alıntıdır:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Eşim Siirtli, dolayısıyla Siirt yemeklerini öğrendim diyebilirim.Bu pilav misafirlere kitel(içliköfte) ,bumbar dolması,arap dolması gibi yemeklerle beraber sunulur.Tenceresi özel ve Siirt'te bulunuyor ama sanırım borcam benzeri kaplarda da yapmak mümkün olur.Geçenlerde ağırladığım misafirlerim için yaptığım perde pilavı resimledim ve tarifi burda .
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Hamuru için:
Bir çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı tavuk suyu
Üç yumurta
1 tatlı kaşık tuz
Aldığı kadar un
Pilav için:
Çam fıstığı
Kuş üzümü
150 gram badem içi,
Karabiber
Tuz
Bir çay kaşığı taçın
1kg pirinç
1 tavuk
Yapılışı:
Tavuk iyice haşlanır ve suyuna pilav pişirilir. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş badem ve çam fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. Soğutulmuş pilava l avuç badem, çam fıstığı, kuş üzümü, karabiber ve tarçın konup karıştırılır.
Un, yoğurt, yumurta, tavuk suyu yoğrularak yumuşak bir hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur.
Kubbe şeklindeki bakırdan imal edilmiş özel perde pilav tenceresinin içine bolca katı yağ sürülür, bademler istenilen şekiller verilerek üzerine dizilir. Hamur açılarak tencere içinedikkatlice yayılır. İçine bir sıra pilav, bir sıra parçalanmış tavuk dizilir.
İşlem pilav bitene kadar devam eder. En üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır.3-4 parça fındık büyüklüğünnde margarin ve ya tereyağ sürülür üzerine.Önce açık olarak pişirilir.Üzeri kızarınca tencerenin kapağı kapatılır.
200C fırında her yanı kızarana kadar pişirilir.Yaklaşık 40dk.
Afiyet olsun.
----------
sitede yapılan yorumlar:
22/1/2006 - muhteşem görünüyor.
Yazan: nurayekin68
Perde pilavını bende yaparım,aşçı kendi yaptığını beğenmezmiş ama sizinki çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.Yiyenlere afiyet olsun yarasın....
" 22/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: pinar
cok güzel görünüyor cok yapmak istiyorum bu pilavi gördügüm ii oldu
" 23/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: fremde1977
Canim cok güzel ellerine saglik bende yapmak isterdim fakat burda onun tenceresini bulmak zor.Ben Istanbula gelirsem bana yaparmisin acaba.Senin elinden daha lezzetlidir cünkü görünüsünden belli
" 24/1/2006 - of offf şu güzelliğe bakkkk
Yazan: cicibisiiy
siirt in yemekleri meşhurdur zaten değil mi??
" 24/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan:
Merhaba canım. Pilavın çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. 20 rastgele için seni sobeledim. Haber vermek istedim:)
" 24/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: Serpilce
Pilavın cok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
Afiyet olsun.
Sevgiler.
bekar olarak yaşamanın zorluğu = kendin yap kendin ye nabalım öğrencilik :(
yemek çpk güzel duruyo...
" 24/1/2006 - hımmm..
Yazan: melan
gerçekten enfes görünüyo..
ilkkez görüyorum bu plavı ama ne tenceresini bulabilirim nede onu yapabilecek cesareti:)
keşke biride bize ikram etse:)
" 24/1/2006 - Olmak ya da olmamak gibi
Yazan: Kraldan inciler
Beni bilen biliyor, yapilisini ve nekadar zahmetli oldugunu biliyorum ama oldumuydu da yemeden duramiyorum. Pirincten, iki ayakli olan tavuktan ( kus gribine minnettarim ), icinde turlu turlu kivirzivir olan yemekten nefret ederim; A M A bu perde pilavina bayiliyorum, hele yedikten sonra sofradan o agir agir kalkisa bitiyorum. Zahmeti yapan, sefayi yiyen ben cekiyorum. Ellerinize saglik, yiyenlere de afiyet olsun.
" 25/1/2006 - merhaba
Yazan: yakirah
Ben daha önce perde pilavı arkadaşlarda yedim çok beğendim.Tarifini almıştım ama sonra unuttum.Şİmdi yapılışıyla birlikte tarifini aldım en kısa zamanda yapacağım.Bunu normal kırmızı etle yapsak nasıl olur acaba.Malum tavuk yiyemiyoruzda.
sevgiler
" 25/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: turkmenpusat
Yeter artık Serinmavi.
Misafirliğe gitmişiz,hoşbeşten sonra sofraya oturuyoruz,önden Süleymaniye Çorbası geliyor(ekmeği yalnızca kalanları sünnetlemek için yiyorum-diyetteyim
malumunuz),sofrada envai çeşit salata(en çok ta börülce salatasını seviyorum),turşu var.Ardından Tepsi Kebabı ile Perde Pilavı geliyor(bu arada kabak tatlısı demlenmede).Kaşığı Perde Pilavına sallıyorum.Mideme ulaşması için son kapıya(ağzıma) getirdiğimde iki telefonun alarmı birden başlıyor ötmeye;Sabah Namazını haber veriyorlar.Bir Perde Pilavı maceramız daha hüsranla bitiyor anlayacağın.Bu Pilavı senin gibi yapabilen biri var mı tavsiye edebileceğin.
Yiyemesekte görüntüsüne bakıyoruz,pekala kokusunun da netten bize ulaşması için bir çalışman var mı?
Allah'a emanet olasın.
S.a
" 26/1/2006 - MERHABA
Yazan: SİGORTACIII
merhaba serinmavi,siirt pilavını ilkkez senın sayende öğrenip tattım,gerçekten çok güzeldi...ellerine sağlık ...buda muhteşem görünüyo..ve uzun zamandır yeni tarifler bekliyorduk...yine tariflerine kavuştuk...çok tşekkürler..bu güzel yemekleri bizlerle paylaştığın için...
" 26/1/2006 - bu güzel pilavın altına yazayım:))
Yazan: cicibisiiy
sevgili serinmavi özel kurdela iğnesi var. yorgan iğnesine benziyor,çeşitli büyüklükleri var kurdela kalınlığına göre ve her tür kumaşı kullanabilirsin hatta kot kumaşını bile.genelde delikli kumaşlar delikli kumaşla kolaya kaçıyorlar ben sevmedim delikli kumaşlarla yapılanları.kadife de olur tabi gece çantası için siyah kadife aldım onu ipek kurdela ve siyah incilerle yapıcam ama kadife kumaş dağılmasın diye arkasına elyaf yapıştırıcam ütü ile
" 29/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: Nehirr
ımmm enfes görünüo ellerine sağlık
şimdi olsda yesek :)
" 30/1/2006 - Happy birtday to you....
Yazan: türkmence
Selamün Aleyküm,
Bu mutlu gününde ne tatlılar ve yemekler yapmışsındır kimbilir.
Kıymetli akrabalarının arasında olmayı çok isterdim,o yemekleri şimdi keyifle indiriyorlardır mide-i muazzamalarına.
" 30/1/2006 - selam
Yazan: dolunay35
ya çok güzel görünüyor
aradığım bir tarifti
bunu kek kalıbında yapsak nasıl olur
iyi akşamlar
" 31/1/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: tulayMERT
ellerine sağlık mükemmel görünüyor , yine uğraşmışsın saatlerce ve eminim bir kaç dakikada bitmiştir.
" 1/2/2006 - selam...
Yazan: acar6
ayy çok harika görünüyo ama biraz zahmetli galiba ...
ilk fırsatta yapmayı deneyeceğim...
" 4/2/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: balsu
Coktandir yeni tariflerini bekliyorum serinmavicim.Hadi tembellik yapma yap biseylerde gözümüz gönlümüz acilsin.bekliyoruz kolaygelsin
" 6/2/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: turkanka
valla çok lezzetli görünüyor bende deneyeceğim mutlaka...
Sevgiler
" 8/2/2006 - müthişşşş
Yazan: ece(gelincik2)
çok harika olmuş bu pilav.eminim lezzeti de görüntüsü gibi güzeldir.
" 8/2/2006 - slm
Yazan: elvanglbeycan1983
oy oy oy ellerine sağlık arkadaşım .
çok güzel olmuş vallahi
sevgiler bye
" 10/2/2006 - ....
Yazan: acar6
ooof of
bitirdi beni bu perde pilavı ..
bukadar gösterdin madem yapta yiyelim yaa
" 10/2/2006 - ELLERİNİZE SAĞLIK
Yazan: ASFUR
SELAM ALEYKÜM,
ELLERİNİZE SAĞLIK YEMEKLERİNİZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.BENDE YENİYİM BLOG KURMADA RESİMLERİ NASIL ÇEKİP EKLİYORSUNUZ ?BEN CEP TELEFONUNDAN ÇEKİYORUM BİLGİSAYARDAN BLOĞA YÜKLEN MİYOR.CEP TELEONUM DAN KAYNAKLANIYOR.NEYLE ÇEKTİĞİNİZİ BENİMLEDE PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM..ALLAH A EMANET OLUN SAKINCASI YOKSA SİZİ ARKADAŞLARIMA EKLEDİM BLOĞUNUZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ.
" 11/2/2006 - Başlıksız Yorum
Yazan: COMPETE
lütfen böyle güzel şeyleri yayınlamayın. Diyetimizi bozduraçaksınız.ooof şimdi olsada yesek ne hoş olurdu
" 12/2/2006 - ../..
Yazan: zeyl
görünüşü gayet güzel,lezzetli olduğuda kesindir.ellerine sağlık ..beceri isteyen bir yemek.
selam ve dua ile..
" 14/2/2006 - Maşallah
Yazan: didarvural
Bu kadar güzel yaptığın yemeklerden ne kadar yiyorsun merak ediyorum;-)) harika gözüküyor ellerine sağlık.
" 18/2/2006 - aaa
Yazan: dolunay35
daha gelmediniz mi efenim
her keldiğimde perde pilavı ikram ediyorsunuz
tamam misafir bulduğunu yerde bu kadarda değil
" 19/2/2006 - Merhaba
Yazan: berkol01
Ben kelebekten sizin sitenize girdim. Umarım arkadaş oluruz. Yemekleriniz harika görünüyor. Resimleri neyle çektiğinizi merak ettim. Çünkü of of demekten aşağıya kadar inmişim. Elleriniz dert görmesin. Hayırlı günler diliyorum.
ZEREFŞAN
" 20/2/2006 - Böyle daha iyi...
Yazan: türkmen pusat
Selamün Aleyküm,
Neydi o güzelim yemekler öyle.
Yapamayacağımız yemeklerin resmine bakıp durmaktan bitap düşmüştük.
Perde pilavının resmine bak,sonra git evde yeşil mercimekli bulgur pilavına mahkum ol.Çok matah bir yemekmiş gibi (günaha girmiyoruzdur inşallah) cafcaflı da bir ad koymuşlar.Neymiş efendim "Müceddele".Peh peh pehhh.Adını duyup ta yemeyen Osmanlı Sarayının baş yemeği sanacak.
Blogda yeni yemekler yayınlamamakla iyi ettin.Tembelliğin faydasıda oluyormuş demek ki.
Yinede eline emeğine sağlık.En azından sorarlarsa bilmiyorum,görmedim demeyeceğimiz yemekleri tanıttın bize.
Selamün Aleyküm...
" 22/2/2006 - Bazı Cahallara Cevap Hakkı
Yazan: Esk Kral
Özür dileyerekten...
Bazıları yöresel yemekleri aşağılıyor gibi geldi bana, biz sevmediğimizi söyleriz ama aşağılamayız (balık gibi zevk meselesi).
Ona yeşil mercimekli bulgur pilavı demezler ve yöresel adını da doğru öğrenirler, bilmiyorlarsa sorarlar;
Adı: Mercimekli Pilav
Soyadı: Müceddere
Ve de atalarımızın lüks yemek sofralarının vazgeçilmeziydi.
Okuyanlar lütfen benimle aynı fikirde ise CEVAP HAKKI adı altında lütfen yazsınlar, yazsınlar ki bazıları görsün.........
" 28/2/2006 - off o ne pilav olmuş öyle
Yazan: nurdanfulya
valla harika görünüyor ellerine sağlık
" 2/6/2006 - offffffffff süper ya :)
Yazan: betsy
işte en çok yapmak isteyipte yapamadığım yemek. daha doğrusu yapmaya cesaret edemediğim. her seferinde dışardan ısmarladığım. tadına doyamadığım. valla harika yapmışsınız ellerinize kollarınıza sağlık :) darısı başıma
" 2/10/2006 - Tülay MERT
Yazan: isimsiz
Gördüğün ilk günden beri bu pilav aklımdaydı , ama kalıbım olmadığından cesaret edememiştim hafta sonu iftara gelen misafirlerime yapmayı düşündüğümde kek kalıbı geldi aklıma , verdiğin tarfi aynen uyguladım 2 kalıp pilavım oldu ve gerçekten mükemmeldi sayende inanılmaz övgüler aldım , Tüm gece övündüm durdum , hakkını helal et.
" 15/1/2007 - harikaa :)))
Yazan: oyaamma
pilav cok güzel görünüyo inşallah yarın yaparım vallah ellerıne saglık iyi geceler dılıyorum sevgilerımle
ı
" 15/1/2007 - merhaba
Yazan: misss
Vallahi bu perde pilavı aşmış. Bugün girip çıkıp baktım. O bademler beni bitirdi ne yalan söliim :)
" 15/1/2007 - :)
Yazan: nilay
sevgili Serinmavi ;
pilavın nefis görünüyor...Bugün ağırladığın komşuların pek şanslıymış canım :)) komşun olabilmeyi isterdim...ellerine sağlık
Gercekten de cok sevdigim ama kendim hic yapmadigim bir tarifle katilmissin etkinlige. Ben bu perde pilavini istanbulda niyazibey kebapcisina ne zaman gitsem bayila bayila yerim. Ama demekki artik kendim de yapabilecegim. Cok tesekkurler sevgiler. Elbette de eline saglik.
" 6/2/2007 - Perde Pilavı
Yazan: Birsen Şahin
Umarıum ben de bir gün başarırım. Bir kez denedim ama başarılı olamamıştım.
KAYNAK: [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ewet gerçektende çok güzel bir yemek çeşidi...lezeettlii...