-
Siirt Büryan Kebabı
Böyle bir ramazan gününde iştahınızı kabartmak istedim.
Hayırlı iftarlar.
Siirt Büryan kebabın yapımı için bir kuzu ikiye bölünüyor, but ve kemikleri ayrılan etler çengeller ile 2.5 metre derinliğinde bir kuyuya asılarak pişiriliyor. Bu kebap tarzı etin odun ateşi buharında tütsülenmesi esasına dayanıyor. Etler kuyuya odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra asılıyor. Askıda pişen etlerin altına bakır bir kazan konuluyor, kemikli etlerde bu kazan içerisinde yukarıda asılı olan etlerin suyu ile pişiriliyor. Pişirme işlemi sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor ve etrafı çamurla kaplanıyor. Pişirme sonunda etin üçte birlik kısmı geriye kalıyor. Büryan kebabı tercihe göre yağsız-yağlı ya da kemikli - kemiksiz şeklinde farklı sipariş edebiliyorsunuz.
emeğe saygınız varsa alıp başka yerlerde sunup kullanmayınız.
bakmakla ve yorum yazmakla beni mutlu edeceksiniz...
emeğe saygı lütfen...
-
nasıl canım istedi yaaa :169:
-
WaLLa siirti temsil eden yemek bana göre çok mükemmel bir yemek hem fazla ağır deil hemde iştah kabartıcak cinsten :)
-
herkesin siirt büryan kebapını tatmasını öneririm
-
Sizce Siirt'te Büryanı nerde yemeli.
Has Büryan, Erçelik Büryan, Örnek Büryan, Ali Büryan, Kısmet Büryan veya diğerleri.
Ben uzun zamandır Örnek Büryan Salonundan yiyiyorum ve gayet memnunum. Önceleri Ali Büryan ve Has Büryan ve Erçelik Büryan Salonundan yiyordum.
Her Cuma Namazından değişmez adresim Örnek Büryan Salonu. Büyük gözlükleriyle Bekir Abi, beni görür görmez lahmacunu elime tutuşturur ve Büryan'ınn yanında özel salatamı da eksik etmiyor :)
Peki ya sizce hangisi daha güzel büryan yapıyor?
-
ağzımız sulandı yaw bence çoğu güzel yapıyor (bizi götüren olmadıkı ):( ağlamak istiyorum
benide göttürün büryancıya
-
ama görüntüsü çok kötü....hem ben kebap sevmemki..:(((
-
kardesim görüntüsüne aldanma bu kebab gibi bişey değil zaten tadına bakan anlar :D:D:D bide çok yakından çekilmiş
-
kardeşim benim allah kısmet edersse sana gettiririm tadına bakarsın
-
İsttanbul da kadınlar pazarını dedin mi akla gelen Büryandır
hergun Ünlu insanlarla doluyo kadınlar pazar sanadece Büryanı tatmak için.Artık millet kiloyla alıyo kadınlar pazarına gelirseniz Beşir Bahçıvana Uğramadan gitmeyin