8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Threaded View

  1. #4
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart

    Omega-3 şeker hastalığına iyi geliyor


    Sıçanlar üzerinde gerçekleştirilen bir araştırma, Omega-3 açısından zengin vitaminlerin şeker hastalarının gözlerini koruduğunu ortaya koydu.

    Batı'da yetişkinlerde görülen görme bozukluğunun en büyük nedenlerinden biri şeker hastalığıdır. Avustralya'da Melbourne Üniversitesi'nden Algis Vingrys'in yönetiminde bir grup bilim adamı, omega-3'ün bu konuda bir yararının olup olmadığını anlamak için sıçanları omega-3 açısından zengin balık yağı veya çok az miktarda omega-3 içeren yalancı safran bitkisinin yağı ile beslediler. İnsüline bağlı diyabet hastalığını yaratmak için hayvanların yarısında insülin üreten hücreler yok edildi.

    24 hafta sonra yalancı safran yağı ile beslenen diyabetik sıçanların retinalarındaki fotoreseptör hücrelerinin ışık karşısındaki tepkileri üçte bir oranında azaldı. Bu bilim adamı, Avustralya Sinir Bilim Derneği'nin yıllık toplantısında balık yağı ile beslenen diyabetik hayvanların ışığa karşı tepkilerinin, şeker hastası olmayanlardan farklı olmadığını açıkladı.

    Diyabetin neden olduğu diğer hasarlar gibi, körlüğün başlıca sorumlusunun kan damarlarını bozan yüksek miktarda glikoz olduğu düşünülüyor. Ancak bu çalışmaya göre diyabet doğrudan ışığa-duyarlı hücreleri bozuyor. Vingrys söz konusu bölgede kan damarları yitimi olmadığını söylüyor.
    Bu bulgular omega-3'ün yararlarına bir yenisini daha ekledi. Bu konuda insanlar üzerinde yapılan araştırmalarda omega-3'ün insanları kalp hastalıklarına karşı koruduğu ortaya çıkmıştı. Ancak çok miktarda alındığında omega-3'ün zararlı olduğuna ilişkin iddialar da mevcut.

    Bunun nedeni de omega-3'ün serbest radikal üreten çok güçlü bir oksidatif olması. Bazı bilim adamları ancak çok büyük miktarda alındığında omega-3'ün zarar verebileceğini söylüyor.
    Ç(Alıntıdır...)

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. TEDAWİSİ OLMAYAN TÜRK HASTALIKLARI :-)
    By özlem_20 in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 01.07.2008, 23:45
  2. TÜRKÜN 42 ÇEŞİT HASTALIĞI
    By !SheKer! in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 29.04.2008, 16:20
  3. Türklere ÖzgÜ HaSTaLıklar
    By ''SeFa'' in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.08.2007, 15:32
  4. TüRKLeRin Tedawi eDILemiYen 40 hasTaLıGı :)
    By SiYah'IN M@Temi in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11.08.2007, 15:05
  5. tedavisi olmayan hastalıklar
    By DERYALAR in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 30.07.2007, 15:13

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •