1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Threaded View

  1. #1
    Forum Demirbaşı Array
    Üyelik tarihi
    18.06.2007
    Yer
    Anasının Dizinin Dibinden :=)
    Yaş
    40
    Mesajlar
    10.926
    Tecrübe Puanı
    238

    Standart Gebelere Yapılan Aşılarla İle İlgili Önemli Açıklama

    Bugün bir gazetede yer alan “Ülkemizde hamilelere yapılan pandemik grip aşısının ABD’de yapılan testlerde etkisiz çıktığına ilişkin” haber üzerine; aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

    Üretici firma tarafından sadece ABD’deki 6-35 aylık çocukların aşılamalarında kullanılan ve erişkin aşılarına göre yarı doz antijen içeren aşının dört serisindeki antijen miktarı, olması gereken değerden daha düşük bulunmuş ve yaklaşık 800 bin doz aşı sahadan geri çekilmiştir.

    Geri çekme işlemi yapılmakla beraber, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yapılan açıklamada; aşının güvenliği ile ilişkili herhangi bir sorun bulunmadığı, geri çekilen aşıdan yapılan çocuklarda istenen bağışıklık cevabının sağlanmasında herhangi bir sorun olmadığı; bu çocuklara bir doz daha aşı uygulanmasına gerek olmadığı açıklaması da yapılmıştır.

    Haberde bahsi geçen üretim yeri ABD olan aşıyla ülkemizde kullanılan aşı aynı değildir. Ülkemizde gebelere uygulanan pandemik grip aşısı erişkin aşısı olup, üretim yeri Fransa’dır ve antijen miktarı da farklıdır.

    Öte yandan, ülkemizde kullanılan aşıların her serisi kullanıma sunulmadan önce Ulusal Referans Laboratuarımız olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi tarafından biyolojik kontrole tabi tutulmaktadır. Gebelere halen uygulanan aşı da kullanıma sunulmadan önce antijen miktarı ve etkinliği dâhil kontrol edilmiş ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedikten sonra kullanıma sunulmuştur.

    Pandemik grip gebe ve lohusalarda ağır ve ölümcül seyredebilen bir hastalıktır. 14.12.2009 tarihi itibarıyla, ülkemizde 27 gebe ve lohusa pandemik grip sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

    Hastalıktan korunmanın en etkili yöntemi aşılanmadır.

    Böyle hassas ve hayati önem taşıyan bir konuda Bakanlığımıza doğrulatma gereği duyulmadan, özensiz haberler yapılması, hastalığın en ağır ve ölümcül seyrettiği gruplardan olan gebelerde kafa karışıklığı oluşturarak aşıya karşı güveni sarsmaktadır.

    İnsan hayatının söz konusu olduğu bu süreçte daha duyarlı olunması gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


    T.C. Sağlık Bakanlığı

    Takdir Ediliyorsanız Değil, Taklit Ediliyorsanız Başarmışsınız Demektir.
    Hayat öyle oyunlar oynuyor ki, nereye tutunsam düşüyorum.
    Tam da palyaçonun dediği gibi: "ağlayamadığımdan gülüyorum."
    Paul Auster


 

Benzer Konular

  1. isminizin anlamini ögrenmek istermisiniz
    By neset in forum TATLI SOHBET ODASI
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 11.03.2011, 14:13
  2. GeneL O)LARAK) TARİH
    By NyHaT in forum DÖNEM ÖDEVLERİ - DOSYA TEZ'LER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.12.2008, 16:47
  3. Fenerbahçe İle İlgili Birçok Bilgi Burada
    By NyHaT in forum FENERBAHÇE
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.10.2008, 21:44
  4. Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 15.06.2008, 21:33

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •