1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    40
    Mesajlar
    17.587
    Tecrübe Puanı
    378

    Standart SİİRT'TE AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASININ TANITIN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

    SİİRT'TE AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASININ TANITIN ÇALIŞMALARI BAŞLADI




    Siirt'te düzenlenen bir toplantıda bu yıl uygulamasına geçilecek olan Aile Hekimliği uygulaması tanıtıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda aile hekimliği uygulaması hakkında bilgi verildi ve sağlık personelinin soruları cevaplandırıldı. Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, aile hekimliği uygulamasının temel sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasına yol açacağını belirtti.
    Dr. Ömür "Aile Hekimliği uygulaması ilimizde temel sağlık hizmetleri dediğimiz, aşı kampanyaları aile planlaması gibi hizmetlerde kalitenin artmasına yol açacak. Aile hekimliği uygulaması hastanın kullandığı bütün ilaçlar bilindiği için ilaç israfını ve hastanelerdeki yığılmaları önleyecek. 3500 kişiye bir hekim düşecek."
    Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Koordinatörü Dr. İrep Karataş'ta sinevizyon desteği ile aile hekimliğinin tarihçesi ve uygulaması hakkında bilgi verdi.
    Dr. Karataş, şöyle dedi "Aile hekimliği uygulaması 1994 yılında Düzce ilinde uygulanmaya başlanmıştır. Bu yılda aralarında Siirt ve Batmanında bulunduğu35 ilde daha uygulanmaya başlanacak. Böylelikle uygulama kapsamına alınan nüfus oranı % 50 ye ulaşacak."
    Toplantıda daha sonra Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ile Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkanlığı uzmanlarından Dr. Hüseyin İlter uygulama hakkında sağlık personelinin sorularını cevaplandırdılar.
    Toplantıyı Batman Sağlık Müdürlüğünden gelen bir heyet ve Siirt'teki birinci kademe sağlık kurumlarında görevli 200 civarında personel izledi.


 

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.01.2008, 01:27

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •