GeneLde Herkes Sever Ama Ben Pekte Sevmem![]()
Mecbur KaLmazsam Yemiy0rm![]()
herkes sevıyor desene anneme soylım sıze yapsın![]()
İkinci EL Övqü TüccarLarı Varsın ßoL ßoL Konu$sun. ßénim Satacak MaLım Yok Ki Öwqüyé İhtiacım OLsun..!
GeneLde Herkes Sever Ama Ben Pekte Sevmem![]()
Mecbur KaLmazsam Yemiy0rm![]()
offf yaa bunlari gorunce ciddi anlamda ozlemim bi kati daha artior kac sene oldu asiri ozledim paylasim icin tsk ederim...
Sabah Kahvaltıyı Bağlar Mevkiinde Yeşil cennetin o mis kokulu havasında yapmak var.
Enes sabah erkekn seni uyandırıyorum evden peyniri getirirsin. evet o yere gidecez.
![]()
Allah ziyade etsin ama tadına bir türlü alışamadım
"Arza hacet yok halim sana ayandır. Dile gerek yok sessizliğim sana beyandır. Söze lüzum yok suskunluğum Sana kelamdır"
Gece yarısı acıktığında evde ekmek kalmamışsa "ığbeys kaek" oldukça idealdir...![]()
TANDIR EKMEĞİ
Tandır kırmızı yapışkan bir topraktan yapılır. Bu toprak önce çamur haline getirilerek, içine keçi kılı, tuz, saman karıştırılarak iyice yoğrulur. Bundan sonra küçük ker**SANSÜRLÜ-KELİME****SANSÜRLÜ-KELİME****SANSÜRLÜ-KELİME**ler haline getirilerek oval duvar şeklinde örülür. Tandır son şeklini alır. Tandır 15–20 gün sonra dışarıda kurutulur. Bu işlemden sonra tandırın iyi bir yere monte edilmesi gerekir.
Tandır ekmeği Siirt ilinin vazgeçilmez bir gıdasıdır. Tandıra odun atılarak, tandır yakılır. Un daha önce evde kadınlar tarafından yoğrulur ve hamur ekşimeye bırakılır. Daha sonra küçük topaklar haline getirilen hamur biraz açılarak kızaran tandıra yapıştırılır. Böylece hamur tandırın kızgınlığıyla kısa sürede kızarır. Kızaran ekmek koparılır. Yerine yenileri yapıştırılır. Tandır ekmeğinin en belirgin özelliği haftalarca tazeliğini korumasıdır. Teknoloji gelişmiş olmasına rağmen burada yaşayan halkın büyük bir kesimi halen tandır ekmeğinden vazgeçmemektedir. Ayrıca oldukça zahmetli bir iştir.