belli bir bölümü hedef alıp, (örneğin geyik-gırgır-şamata)o bölümü kopyala yapıştır sistemiyle, okumadan ve gelişi güzel, sırf konu sayım fazla olsun diye, top10'u meşgul edip, alakasız ve gereksiz konuları peşpeşe sıralamayın mahiyetinde.
Yani bir kaynak forumdan kopyala yapıştır yapıyorsunuz ve top10 ve hatta top100 bile hep sizin açtığınız ama kimsenin tıklamadığı ve cevaplamadığı konularla dolup taşıyorsa, ortada bir yanlışlık vardır.
Elbette her forum sitesi konu açılmasını ister. Bizler de isteriz. Ama şunu demek istiyoruz, bir kategoriye bir gün içinde 3 konudan fazla konu açmayalım. Ama çok gerekli ve önemli konularsa, herkes konulara iştirak ediyorsa, arada bir nefes aldırıp, top10'u doldurmuyorsa, bir sakıncası yoktur.
Siirtliler-Board moderatörleri dahi bu kuralı ihlal edebiliyor. Bugün sabah ardı ardına bir çok konu açıldı ve hepsinin tıklanma oranı oldukça düşüktü. Ama konuları faydalı ve bilgilendirici konulardı. Ama arzumuz, paylaşımların üyelere nefes aldıracak derece gıdım gıdım tattırılmasıdır.
Bu duyurudan çok daha önce, konunun bir benzerini açmıştık. O dönem haddinden fazla konu açılıp sitemiz fuzuli konularla dolup taşıyordu. Üyeler hangisine bakacaklarına şaşırıyordu.
Size şöyle bir örnek vereyim:
Saat 10.00'da bir üye gelip ha bire konu açıyor. atıyorum birer dakika arayla bile olsa 20 dakika da 20 açtı. ben 10.10'da siteye gelip, acil bir konu açıyorum. Herkesin okuyup görüşün bildirmesi gereken bir konu. Fakat diğer arkadaşımız kopyala yapıştıra o kadar kendini kaptırmış ki, benim konum top20'e düşüyor. Sitemizde biliyorsunuz, herkes top10'dan siteyi takip ediyor ve önemli konu bir ay boyunca 1 tıkla yerini koruyor. Bu nedenle KONU açarken, diğer konu açanlara saygı duyulmasını, kopyala yapıştırdan ziyade kendiniz yazıp bir şeyler paylaşmanızı, nasıl ki, sizin açtığınız konulara cevap gelmesini istiyorsanız, diğer arkadaşların da aynı düşünce olduğunu bilmenizi istiyoruz. Konu açtığınız kadar, diğer konulara göz atıp cevap ve yorum yazmanızı da öneriyoruz.
Konuyu açan Derbeder arkadaşımız, biraz emri vaki yapmış ama biz usulen gereksiz ve Top10'u boş yere meşgul edilmemesi için üyelerimize konu açınız ama bir bölüme değil, her bölüme konu açalım. Kopyala yapıştırdan ziyade kendimiz emek verelim, konu açtığımız kadar, açılan konulara iştirak edelim diyoruz.
En derin sevgi ve saygılarımla. Hepinizi çok seviyor ve bizi anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.


LinkBack URL
About LinkBacks




Alıntı




