5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Hybrid View

  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    15.09.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    40
    Mesajlar
    17.587
    Tecrübe Puanı
    378

    Standart Denizli'nin Giyim Kültürü

    SİİRT GİYİM KÜLTÜRÜNE AZ BİŞİ BENZİYOR.

    İlin çeşitli yörelerinde giyimde farklılıklar görülür. Kadın giysilerinde görülen bazı özellikler: Acıpayam, Tavas ve Çameli yöresinin günümüzdeki kadın giysileri arasında fazla farklılık yoktur.



    Kadınlar genel olarak geniş ve paçaları golf tipi, lastikli şalvar giyerler. Üst giysiler dizlere kadar uzayan bazıları parçalı, bazıları yekpare biçimde 'fistanlar' dır.

    Başa genellikle ön tarafına sarı pul paralar dizilmiş fesler giyilir. Fes üzerine bir örtü bağlanır. Giysiler renk renk kumaşlardan yapılır. Baş örtüleri deç beyaz veya renkli kreplerdir.



    Güney, Buldan yöresi kadın giysilerinde topuklara kadar uzayan 'fistan' lardan ibarettir. Ayrıca 'peştamal' denen bir örtü bele sarılır. Özellikle giyilen peştemaller pamukludan yapılmış, çizgili ve renk renktir.

    Düğün derneklerinde kullanılanlar ise ipekten yapılmış, renkli ve düz desenlidir. Yine aynı yöre köylerinde kadınlar kat kat çeşitli kumaşlardan yapılmış topuğa kadar uzayan şalvar da giyerler. Peştamal ve fistan üzerine renkli veya düz üstlükte kullanılır.

    Bu üstlüklere 'Buldan üstlüğü' denir. Çal, Çivril yöresi giysileri Tavas Yöresini uyarsa da bazı farklılıkları vardır. Köylerde genellikle renkli kumaşlardan üç etek adı verilen fistan, şalvar ve pullarla süslü fes giyerler



 

Benzer Konular

  1. Günbat 1-2-3 Giyim Merkezleri
    By KendaL in forum SİİRT ÇARŞISI
    Cevaplar: 22
    Son Mesaj: 31.01.2013, 09:14
  2. Siirt in kültürü
    By RoHaN in forum SİİRT - GENEL BÖLÜM
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 12.06.2009, 11:24
  3. Efendimiz' in (s.a.v.) giyim tarzı
    By RoSe.YaRD. in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17.02.2009, 13:55
  4. Erkeklerde vücuda göre giyim önerileri
    By HaNıM aGa in forum ERKEKLER KAHVESİ
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12.09.2007, 05:19

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •