12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Threaded View

  1. #1
    PRENSES Array
    Üyelik tarihi
    08.10.2008
    Yaş
    37
    Mesajlar
    3.732
    Tecrübe Puanı
    94

    Thumbs up Avrupa ASLAN Görsün!

    Avrupa ASLAN Görsün!


    Tarihindeki en önemli başarıyı kazandığı UEFA Kupası'nda "Kadıköy'de final" hedefleyen Galatasaray'da hedef, 1-1 sonuçlanan ilk maçın rövanşında bugün Hamburg'u eleyerek çeyrek finale yükselmek.
    Sarı-kırmızılı ekip, cezalı ve sakatların çokluğu nedeniyle Hamburg karşısına sıkıntılı çıkacak. Cezalı Emre Aşık'ın yanı sıra, Servet, Mehmet Topal, Emre Güngör ve Linderoth maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Arda'nın maça yetişmesi zor görünürken, Nonda'nın tedavisine ise devam ediliyor.

    Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak maçı, Portekizli hakem Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek. Garcia'nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Sergio Manuel Lacroix Pimenta yapacak.

    SAVUNMANIN ORTASINDA KİM OYNAYACAK?
    Galatasaray'da özellikle savunmanın ortasında kimin oynayacağı merakla bekleniyor. Emre Aşık'ın cezalı olmasının ardından asıl özelliği stoper olan futbolcu kalmadı. Arda'nın oynaması halinde bu mevkide Hakan Balta ile Kewell'ın, Arda'nın oynamaması halinde ise yine Hakan Balta ve Semih Kaya'nın forma giymesi bekleniyor.
    TUR ATLATACAK SONUÇLAR
    Galatasaray'ın çeyrek finale kalabilmesi için maçı galip olarak tamamlaması yetiyor. Cimbom, 0-0'lık beraberlikte de çeyrek finale yükselecek takım olacak. Karşılaşmanın 1-1 bitmesi halinde ise maç uzatmaya gidecek. 1-1'den daha fazla gollü beraberlikler ve Hamburg'un galibiyeti halinde ise Alman takımı turu geçecek.
    BAŞARILARA EN ALIŞIK TÜRK TAKIMI
    UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı 2000 yılında müzesine götürmeyi başararak, kulüpler düzeyinde futbolda Türkiye'ye ilk kupaları kazandıran Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1 kez yarı final, 2 kez çeyrek final, Şampiyonlar Ligi ile Kupa Galipleri Kupası'nda ise 1'er kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
    ALTIN YIL 2000
    Galatasaray, 2000'de UEFA ve Süper Kupa'yı kazanarak, altın yılını yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan elenmelerinin ardından UEFA Kupası'nda finale kadar yükseldi. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılan finalde ise Arsenal'i 0-0 biten normal sürenin ardından penaltılarda 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.
    Başarılı futboluyla Avrupa'nın gündemine oturan Galatasaray, UEFA Kupası zaferinin ardından Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid'i de 2-1 yenerek Süper Kupa'yı kazanmış ve IFFHS'nin Dünya kulüpler sıralamasında 1 numaraya yükselmişti.
    ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI'NDA ZİRVEYE ÇOK YAKLAŞTI
    Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en üst düzey organizasyonu olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Galatasaray, 1 kez yarı final, 2 kez de çeyrek final oynamayı başardı.
    1962-63 sezonunda Milan'a, 1969-70 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova takımına çeyrek finalde boyun eğen sarı-kırmızılılar, 1988-89 sezonunda ise finale çok yaklaştı.
    Kadrosunda bir çok önemli ismi bulundurduğu dönemde Şampiyon Kulüpler Kupası'nda efsaneleşen PSV Eindhoven, Rapid Vien, Neuchatel Xamax ve Monaco galibiyetlerine imza atan Galatasaray, yarı finalde Romanya futbolunun dev ekibi Steaua Bükreş'i geçmeyi başaramayarak finale bir adamı kala elendi.
    Daha sonra adı Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen ve yeniden organize edilen kupada Galatasaray, UEFA ve Süper Kupa zaferlerinin ardından 2000-01 sezonunda bu kez iki ayrı gruptan çıkarak adını çeyrek finale bir kez daha yazdırdı. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İspanya'nın yıldızlar topluluğu Real Madrid'le eşleşen sarı-kırmızılılar, İstanbul'daki maçı 3-2 kazanmasına karşın, deplasmanda rakibine 3-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti.
    Galatasaray, Avrupa'daki diğer çeyrek finalini Kupa Galipleri Kupası'nda oynadı. 1991-92 sezonunda çeyrek finalde Werder Bremen'le eşleşen sarı-kırmızılılar, deplasmanda 2-1 kaybetmesinin ardından İstanbul'da rakibiyle 0-0 berabere kalmış ve elenmişti.


    İşte muhtemel kadrolar...
    Galatasaray : De Sanctis, Sabri, Mehmet Güven, Hakan Balta, Volkan, Kewell, Barış, Ayhan, Lincoln, Arda (Hasan Şaş), Milan Baros
    Hamburg : Rost, Boateng, Silva, Mathijsen, Jansen, Jarolim, Trochowski, Benjamin, Aogo, Guerrero, Olic





    (alıntıdır)



 

Benzer Konular

  1. Tek büyük Galatasaray (1)
    By NyHaT in forum GALATASARAY
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 06.10.2008, 18:50
  2. Uzaktan Öğretim
    By DeRBeDeR in forum YÜKSEKOKUL ve ÜNİVERSİTE
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.10.2008, 22:54
  3. Avrupa fatihi Galatasaray
    By crazy_ette in forum GALATASARAY
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 20.07.2007, 19:39
  4. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 28.04.2007, 22:25
  5. Unutulmayanlar
    By candy5 in forum GALATASARAY
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 28.03.2007, 19:52

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •