3. sayfa - 6 sayfa var BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu
58 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Perde Pilav

  1. #21
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    09.09.2005
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1.048
    Tecrübe Puanı
    35

    Standart

    abe harika bir yemek artıkramazanda hep beraber bir iftar sofrası acar perdepilav yeriz siirtliler board ailesi olarak : )
    Yasak olmasaydi konustugum dil, sana yazdigim siiri haykiricaktim tum ulkeye..Yasak olmasaydi yaptigim resim sarı yıldızlı motifin uzerine koydugum sevdami gosterecektim sana.. Yasak oLmasaydi Cok sey yapacaktim Ulkem Icin..

  2. #22

    SİTE KURUCUSU
    Array
    Üyelik tarihi
    31.07.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13.496
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ORiJiNAL YAZARI : HaRBy_CHoCuq
    abe harika bir yemek artıkramazanda hep beraber bir iftar sofrası acar perdepilav yeriz siirtliler board ailesi olarak : )

    Belediye Başkanının davetlisiyiz zaten. Siirtliler-Board'tan 40 kişiyi bir iftar yemeğine davet ettiler. haberiniz olsun.
    "BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"
    Şeyh Muhammed Kazım KS

  3. #23
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    09.09.2005
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1.048
    Tecrübe Puanı
    35

    Standart

    abeeee harikasın haa oruç tutmayanlar gelmesin ama dimi : )
    Yasak olmasaydi konustugum dil, sana yazdigim siiri haykiricaktim tum ulkeye..Yasak olmasaydi yaptigim resim sarı yıldızlı motifin uzerine koydugum sevdami gosterecektim sana.. Yasak oLmasaydi Cok sey yapacaktim Ulkem Icin..

  4. #24
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    06.07.2006
    Mesajlar
    67
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart

    abe cok güzel olmus ellerine saglık: )

  5. #25
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    06.07.2006
    Mesajlar
    67
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart

    abe hayatımda perde pilav yemedim neyse abi tsk bakarız bir gün tadına hahahah : )

  6. #26
    V-I-P Array
    Üyelik tarihi
    10.09.2005
    Mesajlar
    3.222
    Tecrübe Puanı
    79

    Standart

    yyaw benım cok canım şimdi perde dilav cektı benle gelmekisteyen var mı
    İkinci EL Övqü TüccarLarı Varsın ßoL ßoL Konu$sun. ßénim Satacak MaLım Yok Ki Öwqüyé İhtiacım OLsun..!

  7. #27
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    18.09.2005
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1.166
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart

    Ellerine saglik Tesekkürler

  8. #28
    Onbaşı Array
    Üyelik tarihi
    12.09.2006
    Yaş
    29
    Mesajlar
    29
    Tecrübe Puanı
    14

    Standart

    yaff olsaydı da yeseydik ne gusel olurdu

  9. #29

    SİTE KURUCUSU
    Array
    Üyelik tarihi
    31.07.2005
    Yer
    Siirt
    Yaş
    39
    Mesajlar
    13.496
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Perde Pilav

    Alıntıdır:

    Perde Pilav


    Eşim Siirtli, dolayısıyla Siirt yemeklerini öğrendim diyebilirim.Bu pilav misafirlere kitel(içliköfte) ,bumbar dolması,arap dolması gibi yemeklerle beraber sunulur.Tenceresi özel ve Siirt'te bulunuyor ama sanırım borcam benzeri kaplarda da yapmak mümkün olur.Geçenlerde ağırladığım misafirlerim için yaptığım perde pilavı resimledim ve tarifi burda .




    Hamuru için:

    Bir çay bardağı yoğurt
    Bir çay bardağı sıvı yağ
    Bir çay bardağı tavuk suyu
    Üç yumurta
    1 tatlı kaşık tuz
    Aldığı kadar un
    Pilav için:


    Çam fıstığı
    Kuş üzümü
    150 gram badem içi,
    Karabiber
    Tuz
    Bir çay kaşığı taçın
    1kg pirinç
    1 tavuk

    Yapılışı:


    Tavuk iyice haşlanır ve suyuna pilav pişirilir. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş badem ve çam fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. Soğutulmuş pilava l avuç badem, çam fıstığı, kuş üzümü, karabiber ve tarçın konup karıştırılır.

    Un, yoğurt, yumurta, tavuk suyu yoğrularak yumuşak bir hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur.

    Kubbe şeklindeki bakırdan imal edilmiş özel perde pilav tenceresinin içine bolca katı yağ sürülür, bademler istenilen şekiller verilerek üzerine dizilir. Hamur açılarak tencere içinedikkatlice yayılır. İçine bir sıra pilav, bir sıra parçalanmış tavuk dizilir.



    İşlem pilav bitene kadar devam eder. En üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır.3-4 parça fındık büyüklüğünnde margarin ve ya tereyağ sürülür üzerine.Önce açık olarak pişirilir.Üzeri kızarınca tencerenin kapağı kapatılır.

    200C fırında her yanı kızarana kadar pişirilir.Yaklaşık 40dk.

    Afiyet olsun.





    ----------

    sitede yapılan yorumlar:

    22/1/2006 - muhteşem görünüyor.
    Yazan: nurayekin68
    Perde pilavını bende yaparım,aşçı kendi yaptığını beğenmezmiş ama sizinki çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.Yiyenlere afiyet olsun yarasın....


    " 22/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: pinar
    cok güzel görünüyor cok yapmak istiyorum bu pilavi gördügüm ii oldu


    " 23/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: fremde1977
    Canim cok güzel ellerine saglik bende yapmak isterdim fakat burda onun tenceresini bulmak zor.Ben Istanbula gelirsem bana yaparmisin acaba.Senin elinden daha lezzetlidir cünkü görünüsünden belli


    " 24/1/2006 - of offf şu güzelliğe bakkkk
    Yazan: cicibisiiy
    siirt in yemekleri meşhurdur zaten değil mi??


    " 24/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan:
    Merhaba canım. Pilavın çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. 20 rastgele için seni sobeledim. Haber vermek istedim


    " 24/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: Serpilce
    Pilavın cok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
    Afiyet olsun.
    Sevgiler.


    bekar olarak yaşamanın zorluğu = kendin yap kendin ye nabalım öğrencilik

    yemek çpk güzel duruyo...

    " 24/1/2006 - hımmm..
    Yazan: melan
    gerçekten enfes görünüyo..
    ilkkez görüyorum bu plavı ama ne tenceresini bulabilirim nede onu yapabilecek cesareti
    keşke biride bize ikram etse


    " 24/1/2006 - Olmak ya da olmamak gibi
    Yazan: Kraldan inciler
    Beni bilen biliyor, yapilisini ve nekadar zahmetli oldugunu biliyorum ama oldumuydu da yemeden duramiyorum. Pirincten, iki ayakli olan tavuktan ( kus gribine minnettarim ), icinde turlu turlu kivirzivir olan yemekten nefret ederim; A M A bu perde pilavina bayiliyorum, hele yedikten sonra sofradan o agir agir kalkisa bitiyorum. Zahmeti yapan, sefayi yiyen ben cekiyorum. Ellerinize saglik, yiyenlere de afiyet olsun.


    " 25/1/2006 - merhaba
    Yazan: yakirah
    Ben daha önce perde pilavı arkadaşlarda yedim çok beğendim.Tarifini almıştım ama sonra unuttum.Şİmdi yapılışıyla birlikte tarifini aldım en kısa zamanda yapacağım.Bunu normal kırmızı etle yapsak nasıl olur acaba.Malum tavuk yiyemiyoruzda.
    sevgiler


    " 25/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: turkmenpusat
    Yeter artık Serinmavi.
    Misafirliğe gitmişiz,hoşbeşten sonra sofraya oturuyoruz,önden Süleymaniye Çorbası geliyor(ekmeği yalnızca kalanları sünnetlemek için yiyorum-diyetteyim
    malumunuz),sofrada envai çeşit salata(en çok ta börülce salatasını seviyorum),turşu var.Ardından Tepsi Kebabı ile Perde Pilavı geliyor(bu arada kabak tatlısı demlenmede).Kaşığı Perde Pilavına sallıyorum.Mideme ulaşması için son kapıya(ağzıma) getirdiğimde iki telefonun alarmı birden başlıyor ötmeye;Sabah Namazını haber veriyorlar.Bir Perde Pilavı maceramız daha hüsranla bitiyor anlayacağın.Bu Pilavı senin gibi yapabilen biri var mı tavsiye edebileceğin.
    Yiyemesekte görüntüsüne bakıyoruz,pekala kokusunun da netten bize ulaşması için bir çalışman var mı?
    Allah'a emanet olasın.
    S.a


    " 26/1/2006 - MERHABA
    Yazan: SİGORTACIII
    merhaba serinmavi,siirt pilavını ilkkez senın sayende öğrenip tattım,gerçekten çok güzeldi...ellerine sağlık ...buda muhteşem görünüyo..ve uzun zamandır yeni tarifler bekliyorduk...yine tariflerine kavuştuk...çok tşekkürler..bu güzel yemekleri bizlerle paylaştığın için...


    " 26/1/2006 - bu güzel pilavın altına yazayım)
    Yazan: cicibisiiy
    sevgili serinmavi özel kurdela iğnesi var. yorgan iğnesine benziyor,çeşitli büyüklükleri var kurdela kalınlığına göre ve her tür kumaşı kullanabilirsin hatta kot kumaşını bile.genelde delikli kumaşlar delikli kumaşla kolaya kaçıyorlar ben sevmedim delikli kumaşlarla yapılanları.kadife de olur tabi gece çantası için siyah kadife aldım onu ipek kurdela ve siyah incilerle yapıcam ama kadife kumaş dağılmasın diye arkasına elyaf yapıştırıcam ütü ile


    " 29/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: Nehirr
    ımmm enfes görünüo ellerine sağlık
    şimdi olsda yesek



    " 30/1/2006 - Happy birtday to you....
    Yazan: türkmence
    Selamün Aleyküm,
    Bu mutlu gününde ne tatlılar ve yemekler yapmışsındır kimbilir.
    Kıymetli akrabalarının arasında olmayı çok isterdim,o yemekleri şimdi keyifle indiriyorlardır mide-i muazzamalarına.




    " 30/1/2006 - selam
    Yazan: dolunay35
    ya çok güzel görünüyor
    aradığım bir tarifti
    bunu kek kalıbında yapsak nasıl olur
    iyi akşamlar


    " 31/1/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: tulayMERT
    ellerine sağlık mükemmel görünüyor , yine uğraşmışsın saatlerce ve eminim bir kaç dakikada bitmiştir.


    " 1/2/2006 - selam...
    Yazan: acar6
    ayy çok harika görünüyo ama biraz zahmetli galiba ...
    ilk fırsatta yapmayı deneyeceğim...



    " 4/2/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: balsu
    Coktandir yeni tariflerini bekliyorum serinmavicim.Hadi tembellik yapma yap biseylerde gözümüz gönlümüz acilsin.bekliyoruz kolaygelsin


    " 6/2/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: turkanka
    valla çok lezzetli görünüyor bende deneyeceğim mutlaka...
    Sevgiler


    " 8/2/2006 - müthişşşş
    Yazan: ece(gelincik2)
    çok harika olmuş bu pilav.eminim lezzeti de görüntüsü gibi güzeldir.


    " 8/2/2006 - slm
    Yazan: elvanglbeycan1983
    oy oy oy ellerine sağlık arkadaşım .
    çok güzel olmuş vallahi
    sevgiler bye


    " 10/2/2006 - ....
    Yazan: acar6
    ooof of
    bitirdi beni bu perde pilavı ..
    bukadar gösterdin madem yapta yiyelim yaa


    " 10/2/2006 - ELLERİNİZE SAĞLIK
    Yazan: ASFUR
    SELAM ALEYKÜM,
    ELLERİNİZE SAĞLIK YEMEKLERİNİZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.BENDE YENİYİM BLOG KURMADA RESİMLERİ NASIL ÇEKİP EKLİYORSUNUZ ?BEN CEP TELEFONUNDAN ÇEKİYORUM BİLGİSAYARDAN BLOĞA YÜKLEN MİYOR.CEP TELEONUM DAN KAYNAKLANIYOR.NEYLE ÇEKTİĞİNİZİ BENİMLEDE PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM..ALLAH A EMANET OLUN SAKINCASI YOKSA SİZİ ARKADAŞLARIMA EKLEDİM BLOĞUNUZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ.


    " 11/2/2006 - Başlıksız Yorum
    Yazan: COMPETE
    lütfen böyle güzel şeyleri yayınlamayın. Diyetimizi bozduraçaksınız.ooof şimdi olsada yesek ne hoş olurdu


    " 12/2/2006 - ../..
    Yazan: zeyl
    görünüşü gayet güzel,lezzetli olduğuda kesindir.ellerine sağlık ..beceri isteyen bir yemek.
    selam ve dua ile..


    " 14/2/2006 - Maşallah
    Yazan: didarvural
    Bu kadar güzel yaptığın yemeklerden ne kadar yiyorsun merak ediyorum;-)) harika gözüküyor ellerine sağlık.


    " 18/2/2006 - aaa
    Yazan: dolunay35
    daha gelmediniz mi efenim
    her keldiğimde perde pilavı ikram ediyorsunuz
    tamam misafir bulduğunu yerde bu kadarda değil



    " 19/2/2006 - Merhaba
    Yazan: berkol01
    Ben kelebekten sizin sitenize girdim. Umarım arkadaş oluruz. Yemekleriniz harika görünüyor. Resimleri neyle çektiğinizi merak ettim. Çünkü of of demekten aşağıya kadar inmişim. Elleriniz dert görmesin. Hayırlı günler diliyorum.
    ZEREFŞAN


    " 20/2/2006 - Böyle daha iyi...
    Yazan: türkmen pusat
    Selamün Aleyküm,
    Neydi o güzelim yemekler öyle.
    Yapamayacağımız yemeklerin resmine bakıp durmaktan bitap düşmüştük.
    Perde pilavının resmine bak,sonra git evde yeşil mercimekli bulgur pilavına mahkum ol.Çok matah bir yemekmiş gibi (günaha girmiyoruzdur inşallah) cafcaflı da bir ad koymuşlar.Neymiş efendim "Müceddele".Peh peh pehhh.Adını duyup ta yemeyen Osmanlı Sarayının baş yemeği sanacak.
    Blogda yeni yemekler yayınlamamakla iyi ettin.Tembelliğin faydasıda oluyormuş demek ki.
    Yinede eline emeğine sağlık.En azından sorarlarsa bilmiyorum,görmedim demeyeceğimiz yemekleri tanıttın bize.
    Selamün Aleyküm...




    " 22/2/2006 - Bazı Cahallara Cevap Hakkı
    Yazan: Esk Kral
    Özür dileyerekten...
    Bazıları yöresel yemekleri aşağılıyor gibi geldi bana, biz sevmediğimizi söyleriz ama aşağılamayız (balık gibi zevk meselesi).
    Ona yeşil mercimekli bulgur pilavı demezler ve yöresel adını da doğru öğrenirler, bilmiyorlarsa sorarlar;
    Adı: Mercimekli Pilav
    Soyadı: Müceddere
    Ve de atalarımızın lüks yemek sofralarının vazgeçilmeziydi.
    Okuyanlar lütfen benimle aynı fikirde ise CEVAP HAKKI adı altında lütfen yazsınlar, yazsınlar ki bazıları görsün.........


    " 28/2/2006 - off o ne pilav olmuş öyle
    Yazan: nurdanfulya
    valla harika görünüyor ellerine sağlık


    " 2/6/2006 - offffffffff süper ya
    Yazan: betsy
    işte en çok yapmak isteyipte yapamadığım yemek. daha doğrusu yapmaya cesaret edemediğim. her seferinde dışardan ısmarladığım. tadına doyamadığım. valla harika yapmışsınız ellerinize kollarınıza sağlık darısı başıma


    " 2/10/2006 - Tülay MERT
    Yazan: isimsiz
    Gördüğün ilk günden beri bu pilav aklımdaydı , ama kalıbım olmadığından cesaret edememiştim hafta sonu iftara gelen misafirlerime yapmayı düşündüğümde kek kalıbı geldi aklıma , verdiğin tarfi aynen uyguladım 2 kalıp pilavım oldu ve gerçekten mükemmeldi sayende inanılmaz övgüler aldım , Tüm gece övündüm durdum , hakkını helal et.


    " 15/1/2007 - harikaa ))
    Yazan: oyaamma
    pilav cok güzel görünüyo inşallah yarın yaparım vallah ellerıne saglık iyi geceler dılıyorum sevgilerımle
    ı

    " 15/1/2007 - merhaba
    Yazan: misss
    Vallahi bu perde pilavı aşmış. Bugün girip çıkıp baktım. O bademler beni bitirdi ne yalan söliim



    " 15/1/2007 -
    Yazan: nilay
    sevgili Serinmavi ;
    pilavın nefis görünüyor...Bugün ağırladığın komşuların pek şanslıymış canım ) komşun olabilmeyi isterdim...ellerine sağlık



    Gercekten de cok sevdigim ama kendim hic yapmadigim bir tarifle katilmissin etkinlige. Ben bu perde pilavini istanbulda niyazibey kebapcisina ne zaman gitsem bayila bayila yerim. Ama demekki artik kendim de yapabilecegim. Cok tesekkurler sevgiler. Elbette de eline saglik.

    " 6/2/2007 - Perde Pilavı
    Yazan: Birsen Şahin
    Umarıum ben de bir gün başarırım. Bir kez denedim ama başarılı olamamıştım.


    KAYNAK: Perde Pilav
    "BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"
    Şeyh Muhammed Kazım KS

  10. #30
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    24.03.2007
    Yaş
    27
    Mesajlar
    896
    Tecrübe Puanı
    30

    Standart

    ewet gerçektende çok güzel bir yemek çeşidi...lezeettlii...


 

Benzer Konular

  1. Siirt Perde Pilav Tenceresi
    By blood in forum SİİRT ÇARŞISI
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 15.11.2008, 19:09
  2. Çekim Modları (p, S, A, M)
    By HaYaT in forum SB FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 16.04.2008, 00:20
  3. PERDE
    By adıyaman in forum İSLAMİ BİLGİLER
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 22.03.2007, 21:57
  4. tavuklu pilav
    By CybeR MediA in forum YEMEK TARİFLERİ
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30.11.2005, 17:07
  5. Cenâbı Hakkın yetmiş bin perde arkasında olması ne demektir?
    By CybeR MediA in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.11.2005, 17:23

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •